Συμβουλές για να διαρκέσει περισσότερο το μανικιούρ σας στις διακοπές

Συμβουλές για να διαρκέσει περισσότερο το μανικιούρ σας στις διακοπές

Οι διακοπές τείνουν να σημαίνουν περισσότερο χρόνο στον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο. Κι ενώ μπορεί να έχετε μια ιδέα για το κακό που μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας, ίσως αναρωτιέστε με ποιο τρόπο επηρεάζουν το μανικιούρ σας. Γενικά, το να βυθίζετε τα χέρια σας στο νερό ή το να βρίσκεστε σε μια χλωριωμένη πισίνα, μπορεί να αφαιρέσει το σμάλτο από τα νύχια σας, καθιστώντας τα ξηρά κι εύθραυστα.

Νύχια και νερό
Παρόλο που η σύντομη έκθεση στο νερό μπορεί να είναι ενυδατική, η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό -ειδικά όταν περιέχει αλάτι ή χλώριο- στην πραγματικότητα στεγνώνει τα νύχια και τα πετσάκια. Επιπλέον, το καλοκαίρι τείνει να υπάρχει αύξηση στις μολύνσεις των νυχιών. Και ναι, αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι περνάτε περισσότερο χρόνο στο νερό.

Εάν τα πετσάκια αφυδατωθούν υπερβολικά θα αρχίσουν να «ανοίγουν», επιτρέποντας σε επιβλαβή βακτήρια ή μύκητες να μπουν κάτω από το νύχι και να προκαλέσουν μόλυνση.

Εάν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να τα αποφύγετε όλ’ αυτά και να διατηρήσετε για περισσότερο το μανικιούρ σας αυτό το καλοκαίρι, ακολουθήστε αυτά τα expert tips:

Κρατάτε τα νύχια σας καλά ενυδατωμένα
Μετά το νερό περιποιηθείτε τα νύχια σας με ένα λαδάκι και τα χέρια σας με μια ενυδατική λοσιόν. Τη νύχτα, επιλέξτε μια κρέμα με πιο πλούσια σύνθεση, που θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε νύχια, πετσάκια και επιδερμίδα.

Αντικαταστήστε το σαπούνι χεριών
Εκτός από τις πισίνες, τις λίμνες και τους ωκεανούς, το συχνό πλύσιμο των χεριών σας μπορεί επίσης να στεγνώσει τα πετσάκια σας. Για να διατηρήσετε τα νύχια και τα πετσάκια σας σε μια πιο υγιή κατάσταση, αντικαταστήστε τα σκληρά, αντιβακτηριακά σαπούνια με ήπια καθαριστικά που θα τα απολυμάνουν εξίσου καλά.

Βρείτε έναν έμπειρο τεχνικό νυχιών
Πριν απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία, κάντε μια έρευνα αγοράς για να εντοπίσετε τον πιο έμπειρο τεχνικό στην περιοχή που παραθερίζετε. Με αυτό τον τρόπο, θα ελαχιστοποιήσετε τις… κακοτοπιές που μπορεί να καταστήσουν τα νύχια σας επιρρεπή σε βλάβες και μολύνσεις.

Κάντε διαλείμματα ανάμεσα στα μανικιούρ
Το είδος του μανικιούρ που έχετε μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των νυχιών σας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Εάν έχετε τζελ ή ακρυλικό στα νύχια σας, κάντε περιστασιακά διαλείμματα μεταξύ των μανικιούρ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αραίωση της υποκείμενης πλάκας των νυχιών. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε κανονικό βερνίκι, προτιμάτε μη τοξικές φόρμουλες που είναι λιγότερο σκληρές στα νύχια.

Δοκιμάστε μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης
Για να «κλειδώσετε» πραγματικά την υγρασία και να επαναφέρετε τα νύχια σας, απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση φυσικής λοσιόν μαζί με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας λάδι προσώπου ή σώματος στα πετσάκια και τα χέρια σας, και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια απλά τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από ένα θερμαντικό μαξιλάρι και χαλαρώστε για 10 έως 15 λεπτά.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα