Τι πράγματα πρέπει να προσέξετε πριν νοικιάσετε ένα σπίτι

Τι πράγματα πρέπει να προσέξετε πριν νοικιάσετε ένα σπίτι

Αν έχετε σκοπό να νοικιάσετε κάποιο σπίτι, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε, για να αποφύγετε κάποια κλασικά λάθη που συνήθως γίνονται.

 Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη; Διαβάστε παρακάτω τα 5 πιο κλασικά λάθη στην ενοικίαση σπιτιού και πώς να τα αποφύγετε.

Μην υπογράφετε μίσθωση χωρίς να τη διαβάσετε Ο περισσότερος κόσμος δεν συνηθίζει να διαβάζει τη σύμβαση ενοικίασης πριν μπει σε ένα σπίτι. Απλά βάζει την υπογραφή του και αγνοεί τις μικρές λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα που πολλές φορές παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Η καλύτερη λύση είναι να δώσετε τη σύμβαση σε έναν δικηγόρο ή σε κάποιον φίλο σας που έχει κάποια εμπειρία πάνω στην ενοικίαση σπιτιών. Καλύτερα να ξοδέψετε λίγες μέρες παραπάνω ελέγχοντας τη σύμβαση πριν μπείτε στο καινούριο σας σπίτι παρά να έχετε στη συνέχεια πρόβλημα πληρώνοντας πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε.

 Πριν μετακομίσετε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι φωτογραφήστε τυχόν ατέλειες.

 Τραβήξτε φωτογραφίες του σπιτιού πριν μετακομίσετε Οποιαδήποτε ατέλεια υπάρχει μέσα στο σπίτι θα πρέπει να φωτογραφηθεί, να υπογραφεί, να μπει ημερομηνία και να σταλεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να σας κατηγορήσει στο μέλλον για ζημιές που δεν κάνατε εσείς στο σπίτι.

Μην βιάζεστε να μετακομίσετε. Ελέγξτε πρώτα τη μίσθωση πριν υπογράψετε και τσεκάρετε τη γειτονιά.

Τσεκάρετε τη γειτονιά σας Επισκεφτείτε τη γειτονιά σας μέρα αλλά και νύχτα για να δείτε πόσο ήσυχη ή «φασαριόζικη» είναι. Ελέγξτε αν υπάρχουν τριγύρω σχολεία (που μπορεί να σας ενοχλούν με τη φασαρία που κάνουν), εμπορικά κέντρα ή σούπερ μάρκετ (για να ψωνίζετε), στάσεις λεωφορείων (για να μετακινήστε πιο εύκολα), φαρμακεία (για οτιδήποτε επείγον σας συμβεί). Αν έχετε το θάρρος μπορείτε να χτυπήσετε 2-3 πόρτες γειτόνων για να τους ρωτήσετε κατά πόσο η γειτονιά σας είναι ασφαλής και ήσυχη.

Κάντε μια ασφάλεια ενοικίου Καλό θα ήταν να κάνετε μια ασφάλεια ενοικίου πριν μπείτε στο σπίτι που θα νοικιάσετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον. Με την ασφάλεια εξασφαλίζετε πως ό,τι κακό και αν συμβεί στο σπίτι (πλημμύρα, φωτιά κλπ) δεν πρόκειται να πληρώσετε τη ζημιά από την τσέπη σας.

 Καλό θα ήταν να κάνετε μια ασφάλεια ενοικίου έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι οικονομικά για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει στο σπίτι σας.

Προσέξτε τις παγίδες που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού Πολύς κόσμος την πατάει με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού που ενοικιάζει. Συνήθως οι περισσότεροι ενοικιαστές «κολλάνε» σε ένα νούμερο και δεν προσέχουν βασικές λεπτομέρειες. Αν ο ιδιοκτήτης σας πει, για παράδειγμα, ότι το σπίτι είναι 80 τ.μ. αλλά εσείς δεν πειστείτε, φωνάξτε έναν μηχανικό ή κάντε και μόνοι σας τη μέτρηση για να σιγουρευτείτε πως δεν σας κοροϊδεύει. Επίσης πολλές φορές μέσα στα τετραγωνικά περιλαμβάνονται οι βεράντες ή κάποιοι εξωτερικοί χώροι.

Πηγή: spirossoulis.com