Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο

Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι θρεπτικά και πεντανόστιμα, είτε καλλιεργούνται στο σπίτι είτε αγοράζονται. Εκτός από αυτό, όμως, χρειάζονται φροντίδα ως προς την αποθήκευση και τη συντήρησή τους.

Γνωρίζοντας πώς να αποθηκεύεις σωστά αυτά τα προϊόντα, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους, θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά τους και φυσικά, δε θα χρειαστεί να τα πετάξεις.

 Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις πώς να αποθηκεύεις σωστά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς πολλά από αυτά έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε έναν δροσερό και ευάερο χώρο, και όχι στο ψυγείο.

 Φρούτα που δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο
Βερίκοκα
Aχλάδια
Aβοκάντο
Mπανάνες
Aκτινίδια
Mάνγκο
Πεπόνι
Νεκταρίνια
Παπάγια
Passion fruit
Λωτοί
Ανανάς
Δαμάσκηνα
Κυδώνι
Όταν ωριμάσουν εκτός ψυγείου, αυτά τα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για λίγες μέρες (ναι, ακόμη και οι μπανάνες: ενώ η φλούδα τους μπορεί να μαυρίσει, τα φρούτα θα παραμείνουν άθικτα).

Λαχανικά που δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο
Το σκόρδο και τα κρεμμύδια πρέπει να αποθηκεύονται εκτός ψυγείου, ωστόσο μόλις τα ξεφλουδίσεις ή τα κόψεις, θα πρέπει να τα διατηρήσεις τυλιγμένα στο ψυγείο.

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο. Διατήρησέ τες σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, αλλά όχι μέσα σε πλαστικές σακούλες, καθώς θα συσσωρευτεί υγρασία, η οποία θα ενθαρρύνει τη μούχλα και τη φθορά.

Οι ντομάτες πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου, ακόμη και όταν είναι ώριμες, καθώς αν τις βάλεις στο ψυγείο θα χάσουν τη γεύση τους.

 Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα