Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας

Αν και η αισιοδοξία δεν αποτελεί το μαγικό αυτό στοιχείο που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητά μας προς το καλύτερο, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις δυσκολίες.

Οι πρακτικές συμβουλές της αισιοδοξίας
Μερικές από τις πιο πρακτικές συμβουλές, που μας προτείνουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας και μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα, περιλαμβάνουν:

Σηκωθείτε νωρίς
Αν και το πολύ πρωινό εγερτήριο δεν είναι για όλους, μπορείτε να το δοκιμάσετε πριν το αρνηθείτε. Πολλοί είναι οι άνθρωποι, που διαπίστωσαν, αφού το δοκίμασαν ότι αποτελεί μια θετική αλλαγή της καθημερινότητας.

Αυτό διότι μπορεί να κάνει την αρχή της κάθε ημέρας πιο θετική και να έχετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας, για να οργανώσετε τις σκέψεις, το πρόγραμμά σας και επομένως την ημέρα σας.

Κάντε λιγότερα
Αυτό είναι μια συμβουλή ευτυχίας και παραγωγικότητας. Κάνοντας λιγότερα θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, γιατί η ζωή σας δεν θα είναι τόσο ταραχώδης και γεμάτη με άγχος. Θα έχετε χρόνο για πράγματα που σας δίνουν ευχαρίστηση, για τους αγαπημένους σας και την ίδια την καθημερινότητά σας.

Είναι επίσης μια συμβουλή παραγωγικότητας: εάν εστιάζετε στα βασικά καθήκοντα, αυτά που θα σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόδοση για το χρόνο σας και αφήσετε τα υπόλοιπα, θα είστε πραγματικά πιο παραγωγικοί. Θα ολοκληρώσετε λιγότερες εργασίες, αλλά θα είστε πιο αποτελεσματικοί και μεθοδικοί.

«Μειώστε» ταχύτητα
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συμφωνούν ότι η ζωή είναι πιο ευχάριστη όταν επιβραδύνετε. Κάνοντας λιγότερα, μπορείτε πραγματικά να κάνετε περισσότερα, ακόμα κι αν εργάζεστε πιο αργά. Κι όταν δεν είναι απαραίτητο να λειτουργείτε σε υψηλές ταχύτητες είναι απαραίτητο να μειώνετε ρυθμούς για να εξοικονομείτε ενέργεια και να ξεκουράζεστε.

Οδηγήστε πιο αργά (είναι πολύ πιο χαλαρωτικό), περπατήστε πιο αργά, φάτε πιο αργά και αφήστε την εμπειρία να σας καθοδηγήσει.

Ο κανόνας K. I. S. S.
Ο κανόνας K.I.S.S. (Keep It Super Simple) θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε κατά πολύ την καθημερινότητά σας. Αποφύγετε την ακαταστασία, απλοποιήστε τις δεσμεύσεις σας, απλοποιήστε τον χώρο εργασίας σας, απλοποιήστε την ντουλάπα σας, απλοποιήστε τα δωμάτιά σας.

Σκεφτείτε όλα όσα κάνετε και εξαλείψτε τις σύνθετες μεθόδους, καθώς στην πραγματικότητα δεν σας ωφελούν.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα