Μαγειρική σόδα: Το έξυπνα κόλπα για το καθάρισμα του σπιτιού σας!

Μαγειρική σόδα: Το έξυπνα κόλπα για το καθάρισμα του σπιτιού σας!

Είτε χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας για κάποια συνταγή είτε μεγαλύτερη ποσότητα για να καθαρίσετε κάτι στο σπίτι σας το κουτί της μαγειρικής σόδας είναι σίγουρο πως θα αφήσει έναν μικρό χαμό στον πάγκο σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε καταρχάς για να σώσετε την κατάσταση και να χρησιμοποιείτε την μαγειρική σας σόδα χωρίς να λερώνετε καμιά επιφάνεια της κουζίνας σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com, είναι να την μεταφέρετε σε μια αλατιέρα.

Μια αλατιέρα -που είναι και πολύ οικονομική- θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και χώρο. Κάθε φορά που θα χρειάζεστε λίγη σόδα θα ρίχνετε απλά όση θέλετε με την αλατιέρα.

Επιπλέον σας έχουμε και κάποιες βασικές καθαριστικές χρήσεις της σόδας που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Καθάρισμα χαλιών Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο χαλί σας και αφήστε την να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Έπειτα απλά περάστε με την ηλεκτρική σκούπα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάθαρίσετε και το στρώμα του κρεβατιού σας.

Ηλεκτρική σκούπα Για να μην έχει καμιά άσχημη μυρωδιά η σακούλα της σκούπας σας απλά ρίξτε μέσα σε αυτήν λίγη μαγειρική σόδα.

Ασημικά Χρησιμοποιήστε 3 μέρη σόδας και 1 μέρος νερό για να τρίψετε με το μείγμα τα ασημικά σας. Ξεπλύντε και περάστε με ένα βαμβακερό πανί.

Μυρωδάτη βαλίτσα Μετά το τέλος των διακοπών βάλτε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στη βαλίτσα σας για να την διατηρήσετε φρέσκια μέχρι το επόμενο ταξίδι σας.

Για να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια σας Διαλύστε 2 κ.σ. σόδα σε 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τα σφουγγάρια σας στο μείγμα και βάλτε τα όλα μαζί μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε και πάλι.

Καθαρίστε το ξύλο κοπής Πασπαπλίστε με μαγειρική σόδα το ξύλο κοπής, τρίψτε με ένα σφουγγαράκι και ξεπλύντε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα