Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου!

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου!

Είναι ένα από τα σημεία που γεμίζουν μούχλα και υπολλείματα απορρυπαντικού. Μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρωμιές και μούχλα τα οποία πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα.

Για να το καθαρίσετε θα χρειαστείτε:

 βραστό νερό
1/2 λίτρο λευκό ξίδι
ένα σφουγγαράκι

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρύψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

 Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

Χλωρίνη
Απορρυπαντικό πλυντηρίου
Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.
Έξτρα tip: Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα