Έτσι θα εξαφανίσετε λεκέδες από σάλτσα ντομάτας από τα ρούχα σας

Έτσι θα εξαφανίσετε λεκέδες από σάλτσα ντομάτας από τα ρούχα σας

Μην περάσετε την ώρα σας μαντεύοντας πώς θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από σάλτσα ντομάτας από τα ρούχα σας. Διαβάστε τη λύση στο γρίφο!

 Είστε μακαρονάς, τι να κάνουμε; Και μάλλον για εσάς η εικόνα της απόλυτης ευτυχίας περιλαμβάνει τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ένα τραπέζι, ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί και μια μακαρονάδα με λαχταριστή σάλτσα ντομάτας και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Αυτή η ευτυχισμένη συγκυρία μπορεί να είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά μπορεί να διαλυθεί εξίσου εύκολα από τα απρόοπτα γυρίσματα της τύχης ή –για να είμαστε ακριβείς– του πιρουνιού που φέρνει τη σάλτσα ντομάτας σε στενή επαφή με τα ρούχα σας.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί αυτό, μην κοκκινίσετε από το κακό σας και–κυρίως–μην πανικοβληθείτε! Κατ’αρχάς, περάστε το λεκέ όσο είναι ακόμα φρέσκος με λίγο απορροφητικό χαρτί, φροντίζοντας να κάνετε απαλές κινήσεις για να μην απλωθεί περισσότερο και, έπειτα, βάλτε το ρούχο σε μια λεκάνη με κρύο νερό για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάλτε το από τη λεκάνη και απλώστε πάνω του μια στρώση αλάτι. Τρίψτε το σημείο όπου έπεσε η σάλτσα και, τέλος, ξεπλύνετε καλά το ύφασμα με λίγο κρύο νερό προτού το βάλετε στο πλυντήριο για να πλυθεί κανονικά με τα υπόλοιπα ρούχα σας. Αν η σάλτσα δεν απομακρυνθεί τελείως, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε τα σημάδια της να εξαφανίζονται τελείως!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα