Το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Η τηγανητή πατάτα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά μυστήρια που πονοκεφαλιάζει τους περισσότερους από όσους έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την ιδανική τραγανή τηγανητή πατάτα στο σπίτι. Όλοι προσπαθούν να πετύχουν την τέλεια υφή που θυμίζει fast food, και με δεδομένο ότι δεν απαιτεί κάτι άλλο εκτός θερμότητα και λάδι, κάτι άλλο πάει στραβά με τη σπιτική πατάτα, το πώς την κόβεις.

Πριν κόψεις κόψεις σωστά τις πατάτες, πρέπει πρώτα να αγοράσεις τις σωστές πατάτες. Γενικά για τηγάνι, οι πατάτες που χρειάζεσαι πρέπει είναι όσο πιο μεγάλες γίνεται, σφιχτές και με ομοιόμορφο σχήμα και χρώμα. Μέχρι να τις μαγειρέψεις φύλαξέ τις σε σκιερό και ξηρό μέρος με αερισμό, αλλά κάτι μας λέει ότι για να ψώνισες πατάτες μετράνε ώρες σε ολόκληρη μορφή.

Σταμάτα να πετάς τη μισή πατάτα στο ξεφλούδισμα με μαχαίρι και άρχισε να χρησιμοποιείς ένα ξεφλουδιστήρι με λεπίδα σε διατομή Υ. Εκτός από σημαντικό περιορισμό του food waste, θα γλιτώσεις και πάρα πολύ χρόνο και κόπο. Και τώρα πάμε στο κόψιμο. 

Το ιδανικό σκεύος είναι ένα ρυθμιζόμενο μαντολίνο....

διαβάστε αναλυτικά και δείτε το βίντεο στο ourlife.gr