Καθαρισμός απορροφητήρα: Πως θα εξαφανίσετε τα λίπη από το φίλτρο με ένα έξυπνο κόλπο

Καθαρισμός απορροφητήρα: Πως θα εξαφανίσετε τα λίπη από το φίλτρο με ένα έξυπνο κόλπο

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα αποτελεί μία από τις πιο χρονοβόρες και όχι τόσο εύκολες διαδικασίες καθαρίσματος στην κουζίνα μας! Ωστόσο, δείτε παρακάτω ένα πραγματικά έξυπνο κολπάκι για καθαρίσετε τον απορροφητήρα σας! Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τον απορροφητήρα; Αν έχετε καιρό να καθαρίσετε τον απορροφητήρα ή ακόμα χειρότερα αν δεν τον έχετε καθαρίσει ποτέ, τότε σας

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα αποτελεί μία από τις πιο χρονοβόρες και όχι τόσο εύκολες διαδικασίες καθαρίσματος στην κουζίνα μας! Ωστόσο, δείτε παρακάτω ένα πραγματικά έξυπνο κολπάκι για καθαρίσετε τον απορροφητήρα σας!

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τον απορροφητήρα;

Αν έχετε καιρό να καθαρίσετε τον απορροφητήρα ή ακόμα χειρότερα αν δεν τον έχετε καθαρίσει ποτέ, τότε σας προετοιμάζουμε καθώς το θέαμα δεν θα είναι τόσο ωραίο! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Τι πρέπει να κάνετε

Κατ’αρχάς, κλείνουμε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσουμε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα φυσικά με την χρήση που του κάνετε.

Αν, όμως, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα.
Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.
Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού.

Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Σημαντικό! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Χρήσιμο Tip: Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr