Ρυτίδες ομορφιά: Σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Ρυτίδες ομορφιά: Σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Όλοι αναπτύσσουν ρυτίδες λόγω της γήρανσης. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό, και τα χέρια. Με την αύξηση της ηλικίας, οι ρυτίδες γίνονται εμφανείς στο δέρμα, αφού αυτό γίνεται χαλαρό και εύθραυστο ενώ ταυτόχρονα ξηραίνεται, κάνοντάς το να φαίνεται ακόμα πιο ζαρωμένο. Ορισμένες σπιτικές θεραπείες όμως, μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις λεπτές αυτές γραμμές στο δέρμα σας. 

Οι ρυτίδες είναι πτυχές ή ραβδώσεις στο δέρμα μας και είναι αποτέλεσμα έλλειψης υγρασίας και ελαστικότητας του δέρματος. Οι ρυτίδες γενικά εμφανίζονται στους ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία, αλλά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν ρυτίδες και αρκετά νεότεροι άνθρωποι. Η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου κ.λπ. έχει επίσης θεωρηθεί ως ο κύριος παράγοντας για τις πρόωρες ρυτίδες στο δέρμα μας.   

Αιτίες των ρυτίδων
Ηλικία: Με την αύξηση της ηλικίας, οι ρυτίδες γίνονται εμφανείς στο δέρμα. Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας γίνεται χαλαρό και εύθραυστο. 
Έκθεση στον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο θεωρείται η μεγαλύτερη αιτία των ρυτίδων.
Κάπνισμα: Το κάπνισμα συμβάλλει επίσης στην δημιουργία ρυτίδων, καθώς επιταχύνει τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
Εκφράσεις προσώπου: Οι κινήσεις του προσώπου, όπως ο στραβισμός και το χαμόγελο, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ρυτίδες.
 

Άλλες αιτίες δημιουργίας ρυτίδων μπορεί να περιλαμβάνουν:
Ελλειψη ύπνου
Έλλειψη ισορροπημένης διατροφής
Στρες
Ρύπανση
Υπερβολική χρήση καλλυντικών

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων
Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες, ώστε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες σας: 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr