Αντικολλητικό τηγάνι: Tips για να το προστατεύσετε και να παρατείνετε τον χρόνο ζωής του

Αντικολλητικό τηγάνι: Tips για να το προστατεύσετε και να παρατείνετε τον χρόνο ζωής του

Πολλοί από εσάς ίσως έχετε αντικολλητικά τηγάνια που τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα πρακτικά γιατί είναι εύκολα στο μαγείρεμα, δεν κολλάει το φαγητό και είναι και εύκολο να τα πλύνετε.

 Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ωστόσο σύμφωνα με το spirossoulis.com, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατήσουν περισσότερο.

 Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα Αυτός ο κανόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές κουτάλες, πιρούνες, μαχαίρια κλπ γιατί είναι πολύ εύκολο να χαράξουν την επιφάνεια του τηγανιού. Αποφύγετε να κόβετε το φαγητό μέσα στο τηγάνι με μεταλλικά μαχαίρια και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές σπάτουλες για να γυρίσετε τα φαγητά. Προτιμήστε υλικά όπως το ξύλο, τη σιλικόνη ή το πλαστικό.

Αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας Μην τοποθετείτε το τηγάνι κάτω από τη βρύση με το που τελειώσετε το μαγείρεμα γιατί η απότομη αλλαγή είναι δυνατόν να το σκεβρώσει. Αφήστε μερικά λεπτά να κρυώσει πριν το πλύνετε. Ένα σκεβρωμένο τηγάνι δεν διαχέει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία και θα επηρεάσει το μαγείρεμά σας.

Καθαρίστε το με ένα απαλό υλικό Οι αντικολλητικές επιφάνειες είναι ευαίσθητες στις γρατσουνιές. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά υλικά για να το καθαρίσετε, όπως πχ σύρμα. Αν έχει κολλήσει φαγητό, βάλτε λίγο νερό και αφήστε το να μουλιάσει πριν το πλύνετε.
Αποφύγετε τις όξινες τροφές Αν χρησιμοποιήσετε το τηγάνι σας για να μαγειρέψετε όξινες τροφές είναι πολύ πιθανόν να ξεφλουδίσει. Τροφές όπως οι ντομάτες και τα λεμόνια έχουν την τάση να καταστρέφουν την επιφάνεια. Αποφύγετε αυτά τα φαγητά για να παρατείνετε τον χρόνο ζωής του τηγανιού.

Αποθηκεύστε το σωστά Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε το τηγάνι σας είναι να το κρεμάσετε. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να το βάλετε με άλλα σκεύη από πάνω ή από κάτω.
Καθαρίστε το και στεγνώστε το μετά τη χρήση Είναι καλό να καθαρίζετε το τηγάνι μετά την χρήση του. Αν το αφήσετε πολύ είναι δυσκολότερο να καθαρίσει και ενδέχεται να μείνουν υπολείμματα λίπους τα οποία εν καιρώ θα αφήσουν λεκέδες. Στεγνώστε το με το χέρι για να αποφύγετε τον σχηματισμό σκουριάς.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές θα προστατεύσετε το αντικολλητικό σας τηγάνι, θα παρατείνετε το χρόνο ζωής του και θα έχετε τον ιδανικό σύμμαχο όταν μαγειρεύετε!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα