Δάπεδο γυμναστηρίου ακόμα και στο σπίτι: Οι τέσσερις κορυφαίες προτάσεις

Δάπεδο γυμναστηρίου ακόμα και στο σπίτι: Οι τέσσερις κορυφαίες προτάσεις

Η επιλογή του ιδανικού δαπέδου για το γυμναστήριο σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το δάπεδο και από το είδος του εξοπλισμού, τα όργανα γυμναστικής και τις ασκήσεις  που επιθυμείτε να κάνετε.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλες οι επιφάνειες δαπέδου του γυμναστηρίου να είναι ανθεκτικές, να έχουν σωστή πρόσφυση και να έχουν απορρόφηση των κραδασμών από τις κρούσεις. Σε διαφορετική περίπτωση,  κινδυνεύετε να γλιστρήσετε, να τραυματιστείτε ή να προκαλέσετε ζημιά στις αρθρώσεις σας.

Παρακάτω θα σας προτείνουμε τέσσερις τύπους δαπέδου που θεωρούνται ιδανικοί για ένα χώρο γυμναστηρίου, είτε είναι επαγγελματικός, είτε ιδιωτικός.

Δάπεδο καουτσούκ ή λάστιχο

Το καουτσούκ είναι η απόλυτη επιλογή δαπέδου γυμναστηρίου, καθώς είναι ιδανικό για την κάλυψη οποιασδήποτε επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών τσιμεντένιων δαπέδων, και μπορεί να υποστηρίξει ακόμη και τον πιο βαρύ εξοπλισμό άσκησης. Το καουτσούκ είναι δημοφιλές για δάπεδο γυμναστηρίου επειδή προσφέρει μέγιστη ανθεκτικότητα και απορρόφηση κραδασμών.

Μπορείτε να αγοράσετε δάπεδα από καουτσούκ σε ρολό, φύλλο ή πλάκες σε μορφή παζλ .

Μεγάλη ποικιλία σε δάπεδο καουτσούκ σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ :: ΔΑΠΕΔΑ ΛΑΣΤΙΧΟ - ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ (plastelhome.gr)

Δάπεδα από αφρώδες υλικό (Eva Tatami)

Το αφρώδες δάπεδο γυμναστηρίου είναι σαν να έχετε στρώματα γυμναστικής απλωμένα σε όλο το δάπεδο. Τα αφρώδη πλακάκια δαπέδου παράγονται σε μορφή παζλ για εύκολη εγκατάσταση και είναι φορητά. Προσφέρουν άνεση για ασκήσεις δαπέδου όπως η γιόγκα και το Pilates και είναι επίσης ιδανικά για χώρους εκμάθησης και άσκησης πολεμικών τεχνών.

Αθλητικό δάπεδο παζλ eva tatami θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ :: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΠΑΖΛ EVA TATAMI (plastelhome.gr)

Βινυλικά δάπεδα

Το βινυλικό δάπεδο είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για δάπεδο γυμναστηρίου. Είναι ανθεκτικό στο νερό, καθαρίζεται εύκολα και βοηθά το γυμναστήριο σας να εναρμονιστεί όμορφα με το χώρο σας, αν πρόκειται για δάπεδο ιδιωτικού γυμναστηρίου. Το βινυλικό δάπεδο θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη επιλογή για ένα ιδιωτικό γυμναστήριο σε γκαράζ ή το υπόγειο ενός σπιτιού.

Ένας λόγος για την επιλογή βινυλικού δαπέδου για  την κατασκευή γυμναστηρίου σε γκαράζ ή το υπόγειο ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου είναι επειδή είναι ανθεκτικό στη μούχλα, το ιώδιο και την υγρασία. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει το βάρος του εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου.

Σε ότι αφορά το βινυλικό δάπεδο οι επιλογές είναι πάρα πολλές σε ότι αφορά την ποιότητα, το πάχος, το σχέδιο και τις προδιαγραφές αυτού του εξαιρετικού υλικού.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα βινυλικό δάπεδο τάπα, σε διάφορα χρώματα το οποίο είναι βαρέως τύπου και υψηλής αντοχής.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα αθλητικό δάπεδο της Tarkett σε διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου, ώστε να κάνετε το γυμναστήριο σας πιο ζεστό και οικείο για τον κόσμο που γυμνάζετε σε αυτό.

Τέλος μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόχρωμο λείο δάπεδο υψηλών προδιαγραφών, σε όποιο χρώμα σας αρέσει και ταιριάζει στο χώρο σας.

Μεγάλη ποικιλία δαπέδων σε διάφορες ποιότητες και σχέδια θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ –LAMINATE- ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ :: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ - ΕΙΔΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (plastelhome.gr)

Επαγγελματική μοκέτα

Η μοκέτα είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή, κυρίως  για το δάπεδο γυμναστηρίου στο σπίτι. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια μοκέτα από τοίχο σε τοίχο ή να χρησιμοποιήσετε πλακάκια μοκέτας για εύκολη εγκατάσταση.

Η μοκέτα σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο μπορεί να ταιριάξει άψογα με τη διακόσμηση του σπιτιού σας και μπορεί να υποστηρίξει το βάρος των οργάνων γυμναστικής. Ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή δεν ενδείκνυται για επαγγελματικούς χώρους γυμναστηρίου καθώς η μοκέτα παγιδεύει τον ιδρώτα και την υγρασία και έχει χαμηλή απορρόφηση κραδασμών.

Μεγάλη ποικιλία σε μοκέτες σε διάφορους τύπους και πάχη θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΜΟΚΕΤΕΣ- ΧΑΛΙΑ -ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ :: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΚΕΤΕΣ (plastelhome.gr)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα