Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια

Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια

Το πως ξεκινάς την ημέρα σου, έχει την σημασία του. Είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό μέσα στο 24ωρο σου. Αν κινηθείς σωστά. Αν βάλετε τον εαυτό σας στο σωστό mood τις πρωινές ώρες, μπορείτε να επηρεάσετε τη διάθεση και την απόδοση σας για όλη την ημέρα.

Βεβαίως η «σωστή πρωινή ρουτίνα» μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αλλά αν θέλετε μια ρουτίνα που να είναι δοκιμασμένη από έναν από τους πιο δυναμικούς και επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, τότε ίσως αξίζει να τσεκάρετε την ρουτίνα του Rirhard Branson.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος. Ο ίδιος αποδίδει ένα μέρος αυτής της επιτυχίας στη δέσμευσή του να ξυπνάει νωρίς. Μάλιστα, τα τελευταία 50 χρόνια έχει θέσει ως στόχο να διατηρεί την ίδια πρωινή ρουτίνα. «Ανεξάρτητα από το πού βρίσκομαι στον κόσμο, προσπαθώ να ξυπνάω συνήθως γύρω στις 5 π.μ. Ξυπνώντας νωρίς, μπορώ να κάνω λίγη άσκηση και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, κάτι που με βάζει σε ένα υπέροχο mood πριν ξεκινήσω την δουλειά», λέει ο Branson.

Αλλά πως ακριβώς αυτή η πρωινή ρουτίνα τον βοηθά να πετύχει τους στόχους του; Ο Mr Virgin παραθέτει τρεις βασικούς λόγους.

1# Η πρωινή ησυχία. Αν ξυπνάς πολύ νωρίς, δεν έχεις μόνο περισσότερο χρόνο για να οργανωθείς, αλλά μπορείς κάνεις οτιδήποτε θες μέσα σε μεγαλύτερη ησυχία. Ο Branson χρησιμοποιεί τις ήσυχες πρωινές ώρες για να το πετύχει. «Το να σηκώνομαι νωρίς μου δίνει χρόνο να αρχίσω να κάνω πράγματα και να σχεδιάζω την ημέρα μου αποτελεσματικά», τονίζει, προσθέτοντας ότι «θεωρώ ότι αυτή η ώρα της ησυχίας, πριν συνδεθεί δηλαδή ο περισσότερος κόσμος, είναι καλή στιγμή για να ενημερώνομαι για τα νέα και να απαντώ σε email. Αυτές οι πρώτες ώρες μου δίνουν την ευκαιρία να ξεκινώ κάθε μέρα με ένα φρέσκο και οργανωμένο σχέδιο».

2# Χρόνος για αυτά που είσαι παθιασμένος. Εσύ με τι είσαι παθιασμένος; Όποια κι αν είναι η προσωπική σου απάντηση, ο Branson πιστεύει ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με όποιες δραστηριότητες σας boostάρουν εάν ρυθμίσεις το ξυπνητήρι για πρωινό ξύπνημα. «Η άσκηση, το διάβασμα, η συζήτηση και η θετική οπτική κρατούν επίσης το μυαλό ενεργό και σε εγρήγορση. Το πάθος είναι ένας ακόμα τεράστιος παράγοντας που παίζει ρόλο για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Το πάθος γεννά ενέργεια και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία μιας επιχείρησης που περιλαμβάνει πολλές ώρες δουλειάς και σκληρές αποφάσεις», τονίζει. Με απλά λόγια, το να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν στο ξεκίνημα μιας ημέρας, είναι μια συνήθεια που μπορεί να σου δώσει ώθηση για όλο το 24ωρο σου.

3# Αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο σου. Ο Branson τονίζει ότι ο χρόνος μας στη Γη είναι σύντομος. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά και ευχάριστα; Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να… χαραμίζεις τις ημέρες σου στον ύπνο. «Η ζωή δεν είναι μια πρόβα τζενεράλε, γι’ αυτό πρέπει να ζούμε κάθε μέρα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Νομίζω είναι αυτονόητο ότι οι μέρες που ζήσαμε στο έπακρο είναι πιο αξέχαστες από αυτές που κοιμηθήκαμε καλά» λέει. Αν και ένας καλός ύπνος είναι πάντα χρήσιμος για να πάρεις το απαραίτητο «καύσιμο» για την συνέχεια…

.itspossible.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα