Πώς λειτουργεί η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων;

Πώς λειτουργεί η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων;

Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι ένα σχέδιο διατροφής που έχει σχεδιαστεί για να χάσετε βάρος. Υπάρχουν πολλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο υιοθέτησης ενός τρόπου ζωής χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και την προσαρμογή μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, αρκετοί άνθρωποι πέτυχαν το στόχο να χάσουν βάρος ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων;


Oι δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες είναι ένα σχέδιο διατροφής που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος περιορίζοντας το περιεχόμενο υδατανθράκων στη διατροφή τους. Οι θερμίδες στη διατροφή σας προέρχονται από πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες που τρώτε.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες περιλαμβάνουν αμυλώδη και ζαχαρούχα (τόσο φυσική όσο και κατεργασμένη ζάχαρη) τρόφιμα, όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι, γλυκά, φρούτα και λαχανικά. Στις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ενθαρρύνεστε να καταναλώνετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, όπως το γάλα, τα αυγά, το τυρί, το κοτόπουλο, το ψάρι και το κόκκινο άπαχο κρέας και να περιορίσετε τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των οσπρίων. Η διατροφή έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και έχει αναφερθεί ότι είναι χρήσιμη για την προώθηση της απώλειας βάρους. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές συνταγές που χρησιμοποιούν τροφές οι οποίες είναι αρκετά χαμηλές σε υδατάνθρακες. Επίσης, μπορείτε να βρείτε και ειδικά τρόφιμα σε επιλεγμένα καταστήματα, πολύ χαμηλά επίσης σε υδατάνθρακες.

Μερικά πλεονεκτήματα της διατροφής είναι: 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα