Ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μαξιλαροθήκη;

Ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε μαξιλαροθήκη;

Λίγα πράγματα σε αυτή τη ζωή μπορούν να συγκριθούν με αυτό το μοναδικό συναίσθημα που νιώθουμε όταν μετά από μια κουραστική ημέρα, κάνουμε ένα χαλαρωτικό ντους, απλώνουμε τις κρέμες μας και ξαπλώνουμε σε αφράτα, φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Ωστόσο, αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η αλλαγή σεντονιών μία φορά την εβδομάδα – η συχνότητα που προτείνει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας – είναι υπερβολή, περιμένετε μέχρι να ακούσετε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες.  

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, θα πρέπει να αλλάζετε μαξιλαροθήκη περίπου δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Σκεφτείτε ότι όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι, γεμίζετε τα κλινοσκεπάσματα με νεκρά κύτταρα του δέρματος (περίπου 50 εκατομμύρια την ημέρα!), λιπαρότητα, ιδρώτα, κρέμα, τρίχες και οτιδήποτε άλλο έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (όπως γύρη και τρίχωμα από το κατοικίδιό σας).

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ο ιδρώτας παρέχουν τροφή στα ακάρεα της σκόνης, προσελκύοντάς τα στο κρεβάτι σας και βοηθώντας τα να πολλαπλασιαστούν. Αν έχετε αηδιάσει μέχρι αυτό το σημείο, πού να διαβάσετε τι γίνεται στη συνέχεια: Αφού τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που φέρατε στο κρεβάτι σας, αφήνουν περιττώματα επιδεινώνοντας τις αλλεργίες και το άσθμα.

Ο ιδρώτας και τα έλαια από το πρόσωπό σας είναι επίσης ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια και ζυμομύκητες, ένας συνδυασμός πραγμάτων που σίγουρα βρίσκονται χαμηλά στη λίστα με τα πράγματα τα οποία θέλετε να βάλετε στο πρόσωπό σας. Αυτό το κοκτέιλ αυξάνει τον κίνδυνο για ερεθισμό του δέρματος και μόλυνση και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σπυράκια εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής.

Με λίγα λόγια: Αλλάξτε τις μαξιλαροθήκες σας τώρα.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα