Οινόπνευμα: Είναι εντυπωσιακό το τι μπορείτε να κάνετε με αυτό μέσα στο σπίτι

Οινόπνευμα: Είναι εντυπωσιακό το τι μπορείτε να κάνετε με αυτό μέσα στο σπίτι

Το οινόπνευμα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο μέσα στο σπίτι και οι χρήσεις του είναι αμέτρητες. Εμείς σας έχουμε εναλλακτικές ιδέες για να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Διώξτε τις δαχτυλιές Βάλτε καθαρό οινόπνευμα πάνω σε ένα βαμβακερό πανάκι και καθαρίστε με αυτό όλες τις ανοξείδωτες συσκευές και επιφάνειες που έχετε στο σπίτι σας. Έτσι εύκολα θα απομακρυνθούν όλες οι δαχτυλιές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Καθαρίστε τα πινέλα μακιγιάζ Βάλτε σε ένα μπολ οινόπνευμα και βουτήξτε μέσα τα πινέλα του μακιγιάζ. Αφήστε τα μέσα στο οινόπνευμα για 30 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά.

 Διώξτε τα μυγάκια από την κουζίνα Βάλτε οινόπνευμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ψεκάστε με αυτό διάφορα σημεία της κουζίνας όπου παρατηρείτε μυγάκια. Τα μυγάκια θα πέσουν στο έδαφος και έτσι θα μπορείτε εύκολα να τα μαζέψετε. Επιπλέον το οινόπνευμα δεν είναι τοξικό και είναι πολύ πιο ασφαλές ειδικά σε χώρους όπως είναι η κουζίνα που δεν πρέπει να υπάρχουν τοξικά.

Φτιάξτε απολυμαντικό Το οινόπνευμα από μόνο του είναι απολυμαντικό υγρό αλλά επειδή είναι λιγάκι ακριβό (αν το χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες) θα πρέπει να το αναμείξετε με νερό. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος και νερού και αμέσως θα έχετε φτιάξει το τέλειο απολυμαντικό για αντικείμενα και σημεία του σπιτιού που συσσωρεύουν πολλά μικρόβια.

Τσιμπήματα κουνουπιών Ανακουφιστείτε από την ενοχλητική φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού βάζοντας πάνω του λίγο οινόπνευμα.

Καθαρίστε τα στόρια Πάρτε μια σπάτουλα και δέστε γύρω της ένα πανάκι. Στερεώστε το πανάκι με ένα λαστιχάκι και βάλτε οινόπνευμα. Καθαρίστε, με αυτό το αυτοσχέδιο εργαλείο, τα στόρια σας.

Απολυμάνετε τα σφουγγάρια Τα σφουγγάρια της κουζίνας και του μπάνιου γεμίζουν πολλά μικρόβια. Για να τα απολυμάνετε βάλτε σε μια λεκανίτσα οινόπνευμα και μουλιάστε τα σφουγγάρια σας για 10 λεπτά. Τόσο απλά τα σφουγγάρια σας θα γίνουν σαν καινούρια και έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάζετε σφουγγάρια τόσο συχνά.

Διώξτε λεκέδες από μελάνι Βάλτε μέσα σε μια λεκάνη το λερωμένο με μελάνι ρούχο και καλύψτε τον λεκέ με οινόπνευμα. Αφήστε το οινόπνευμα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια πιέστε πάνω στον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας. Βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εξαφανιστεί ο λεκές σας μια για πάντα.

Καθαρίστε τους καθρέφτες Η λακ δημιουργεί στίγματα πάνω στους καθρέφτες, τα οποία, όμως, μπορούν να φύγουν πανεύκολα με λίγο οινόπνευμα και λίγο χαρτί κουζίνας.

Ξεθαμπώστε επιφάνειες Χρησιμοποιήστε το φωτιστικό (μπλε) οινόπνευμα για να ξεθαμπώσετε επιφάνειες που θαμπώνουν εύκολα. Βάλτε λίγο οινόπνευμα σε χαρτί κουζίνας και καθαρίστε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια, πλακάκια, λάμπες, τηλέφωνα, σκεύη αλλά και πάγκους.

Προστατέψτε το κολάρο των πουκαμίσων σας Για να προστατέψετε τα κολάρα των πουκαμίσων σας και να μην λερώνονται από τον ιδρώτα σας, βάλτε λίγο οινόπνευμα γύρω από τον λαιμό σας κάθε φορά που φοράτε ένα πουκάμισο. Με αυτό το τρικ το κολάρο θα διατηρηθεί καθαρό για περισσότερο καιρό.

Καθαρίστε τα τζάμια Φτιάξτε ένα μείγμα που να αποτελείται από 250 ml οινόπνευμα, 1 κ.σ. αμμωνία και 1 κ.σ. υγρό πιάτων. Χρησιμοποιήστε το συγκεκριμένο μείγμα κάθε φορά που θέλετε να καθαρίζετε τις τζαμαρίες στο σπίτι σας. Το ίδιο ακριβώς μείγμα κάνει εξαιρετική δουλειά και σε λεκέδες από κουτσουλιές πουλιών στα παράθυρα.

Λεκέδες από γράσο Βγάλτε εύκολα λεκέδες από γράσο από τα ρούχα σας βάζοντας πάνω στον λεκέ λίγο οινόπνευμα. Τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια που έχει λερωθεί, αφήστε το οινόπνευμα να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια πλύντε κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα