Βινυλικό δάπεδο: Τάσεις στα βινυλικά δάπεδα που θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2022

Βινυλικό δάπεδο: Τάσεις στα βινυλικά δάπεδα που θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2022

Το βινυλικό δάπεδο είναι ένας μοναδικός τύπος δαπέδου. Όπως και το δάπεδο laminate, το βινυλικό δάπεδο προσομοιάζει με εξαιρετική πλέον πιστότητα το ξύλινο δάπεδο σε διάφορες φυσικές αποχρώσεις, έχει εξαιρετικές ιδιότητες (θερμομόνωση, ηχομόνωση) και παράλληλα έχει προσιτή τιμή.

Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το βινυλικό δάπεδο από το laminate είναι ότι δεν μιμείται μόνο το ξύλινο δάπεδο, αλλά κι άλλους τύπους δαπέδου όπως πέτρα, πλακάκι, μάρμαρο, τσιμεντοκονία και άλλα ιδιαίτερα μοτίβα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς σε άλλα υλικά!

Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στα βινυλικά δάπεδα.

Βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση ξύλου.
Οι τάσεις του βινυλικού δαπέδου σε σχέδιο ξύλου ακολουθούν πολλές από τις ίδιες τάσεις του ξύλινου δαπέδου που είναι δημοφιλείς αυτή την περίοδο, αλλά σε μορφή βινυλικού δαπέδου. Οι ρουστίκ σανίδες βινυλίου με όψη ξύλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, καθώς και οι βινυλικές σανίδες σε ρουστικ αποχρώσεις και στυλ. Διαφορετικές όψεις φινιρίσματος ξύλου μετατρέπονται σε όμορφες σανίδες βινυλίου και τα ανοιχτά χρώματα συνεχίζουν να είναι στη μόδα!

Το βινυλικό δάπεδο σε σχέδιο ξύλου ψαροκόκαλο συνιστά επίσης μια τεράστια τάση. Τα μοτίβα ψαροκόκαλο δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου και κάνει τον χώρου όπου ζούμε πιο άνετο και ζεστό! Μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό το στυλ επειδή προσθέτει επίσης υφή και ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο χωρίς να είναι υπερβολικό.

Βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση πέτρας
Το βινυλικό δάπεδο με εμφάνιση ξύλου έχει κυριαρχήσει στις τάσεις του δαπέδου για χρόνια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και μια έντονη προτίμηση του κόσμου σε βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση φυσικής πέτρας. Η συγκεκριμένη τάση ξεχωρίζει καλά στο σκανδιναβικό στυλ που αποτελεί παράδειγμα του μινιμαλισμού και του φυσικού σχεδιασμού.

Βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση μαρμάρου
Το βινυλικό δάπεδο με εμφάνιση μαρμάρου κάνει επίσης αισθητή πλέον την παρουσία του στις σύγχρονες κατοικίες. Το δάπεδο με μαρμάρινη όψη φαίνεται τόσο ρεαλιστικό όσο το πραγματικό μάρμαρο, αλλά με λίγο πιο φιλικό κόστος και πιο εύκολη συντήρηση.

Βινυλικό δάπεδο σε απομίμηση τσιμεντοκονίας
Το βινυλικό δάπεδο με εμφάνιση τσιμετοκονίας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τάση, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν σαν τύπο διακόσμησης το βιομηχανικό στυλ. Συνδυάζεται τέλεια με άλλα στοιχεία διακόσμησης και συμπληρώνει τη βιομηχανική διακόσμηση, όπως η επένδυση τοίχου με τούβλα και ο βιομηχανικός φωτισμός. Είναι πιο απαλό και πιο ζεστό στο πάτημα από την πραγματική τσιμεντοκονία και είναι φυσικά πιο οικονομικό!

Βινυλικό δάπεδο σε διάφορα μοντέρνα μοτίβα
Ενώ όλοι ερωτεύονται τα βινυλικά δάπεδα με όψη ξύλου και πέτρας, τα δάπεδα βινυλίου με σχέδια εξακολουθούν να είναι στις κορυφαίες τάσεις. Τα βινυλικά δάπεδα σε διάφορα μοτίβα αποτελούν μια εξαιρετική και ιδιαίτερη επιλογή για κουζίνες και μπάνια. Τα εξάγωνα σχέδια έχουν αναδειχθεί σε ένα κομψό μοτίβο για δάπεδα και πλακάκια τοίχου. Μας αρέσει το πώς τα γεωμετρικά σχήματα δημιουργούν διαστάσεις στο δάπεδο και τραβούν πάνω τους την προσοχή.
Αυτός ο τύπος δαπέδου είναι τολμηρός και συνίσταται για τους άτομα που θέλουν μια κομψή μοναδική εμφάνιση για το χώρο τους.

Μεγάλη ποικιλία σε βινυλικά δάπεδα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.plastelhome.gr/plastiko-dapedo.../category-457/

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα