Μοκέτες για παιδικό δωμάτιο: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μοκέτα για το παιδικό δωμάτιο;

Μοκέτες για παιδικό δωμάτιο: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μοκέτα για το παιδικό δωμάτιο;

Ας το παραδεχτούμε: τα παιδιά είναι ακατάστατα. Ως γονείς με μικρά παιδιά, η επιλογή του σωστού χαλιού μπορεί να σας διευκολύνει σημαντικά στις δουλειές του σπιτιού.

Υπάρχουν ορισμένα υλικά, χρώματα και στυλ χαλιών που ταιριάζουν καλύτερα σε ένα σπίτι με παιδιά και ορισμένα χαλιά που πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για την επιλογή μοκέτας ή χαλιού σε ένα χώρο που κυκλοφορούν παιδιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν θα κληθείτε να επιλέξετε χαλί για τα δωμάτια των παιδιών σας.

Ποια υλικά να προτιμήσετε.
Ως γνωστόν τα παιδιά και οι λεκέδες συνήθως πάνε μαζί. Από τις ζωγραφιές με τα δάχτυλα μέχρι τα σάντουιτς, δεν είναι ασυνήθιστο το χαλί των παιδιών, είτε στο παιδικό δωμάτιο είτε στο υπνοδωμάτιο, να υφίσταται μεγαλύτερη φθορά από άλλα δωμάτια του σπιτιού. Τα καλύτερα υλικά χαλιών για παιδιά είναι εκείνα που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες, αλλά και οικονομικά, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μπορεί να εισέλθουν βρωμιές και άλλα υπολείμματα στο εσωτερικό τους.

Το νάιλον και ο πολυεστέρας είναι και τα δύο εξαιρετικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο. Είναι φθηνά, ανθεκτικά και πρακτικά και διατίθενται σε διάφορα στυλ και χρώματα ώστε να αναβαθμίζουν αισθητικά τον χώρο όπου τοποθετούνται.

Το νάιλον είναι η ισχυρότερη διαθέσιμη ίνα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για χώρους με μεγάλη κυκλοφορία.

Ο πολυεστέρας είναι επίσης μια ίνα ιδιαίτερα ανθεκτική στους λεκέδες και το ξεθώριασμα, ενώ διατηρεί μια απαλή και ζεστή αίσθηση.

Η επιλογή ενός φιλικού προς τα παιδιά υλικού χαλιού που να συνδυάζει την ανθεκτικότητα και την άνεση χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Επιλέξτε ένα μεσαίου τόνου χρώμα χαλιού
Το ανοιχτόχρωμο χαλί φαίνεται όμορφο, αλλά δεν είναι πρακτικό όταν μιλάμε για παιδικό δωμάτιο.
Στα ανοιχτά χρώματα φαίνονται αμέσως ακόμα και οι πιο μικροί λεκέδες, ενώ στα σκούρα χρώματα είναι εμφανή το χνούδι και η σκόνη.
Και κάπως έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα χρώματα μεσαίων τόνων συνιστούν την καλύτερη επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Τα μεσαία ουδέτερα χρώματα (καφέ, γκρι, κρεμ ή ανθρακί) είναι εξαιρετικά, καθώς ταιριάζουν με κάθε χρώμα τοίχου και στυλ διακόσμησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το ροζ χαλί καθώς αλλάζουν τα γούστα του παιδιού σας. Τα ουδέτερα χρώματα καμουφλάρουν σαφώς καλύτερα τη βρωμιά και τους λεκέδες.

Ποιον τύπο μοκέτας να επιλέξετε.
Μονόχρωμες μοκέτες cut pile – Μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά. Είναι άνετες για να παίζουν τα παιδιά και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης στον χώρο.
Μοκέτες φριζέ - Ένας από του ανθεκτικούς τύπους μοκέτας, οι μοκέτες φριζέ είναι προσιτές στην τιμή, έχουν υψηλή πυκνότητα κι έτσι αποφεύγεται η συγκέντρωση βρωμιάς στο εσωτερικό της μοκέτας. Καθαρίζονται εύκολα και δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής στον χώρο όπου τοποθετούνται
Ανάγλυφες μοκέτες – Αυτός ο τύπος μοκέτας αναδεικνύει αισθητικά τον χώρο και παράλληλα είναι εξαιρετικός στο να κρύβει ατέλειες, όπως βρωμιά, διαρροές και φθορά.
Αυτά τα στυλ προσφέρουν ανθεκτικότητα και καλή σχέση ποιότητας-τιμής και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αντέξουν στα υπνοδωμάτια των μικρών παιδιών.
Μεγάλη ποικιλία σε παιδικές μοκέτες μονόχρωμες και εμπριμέ θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.plastelhome.gr/moketes-gazon/paidikes-moketes/

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα