Πώς να καθαρίσετε μια βούρτσα μαλλιών

Πώς να καθαρίσετε μια βούρτσα μαλλιών

Αν το να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών σας δεν είναι απαραίτητα στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεών σας, δεν είναι καθόλου παράλογο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια έξτρα κίνηση ομορφιάς που αξίζει όμως να υιοθετήσετε.

Ο τακτικός καθαρισμός της βούρτσας μαλλιών θα απαλλάξει αυτή από τη βρωμιά, τα υπολείμματα προϊόντων και τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

Σε τελική ανάλυση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι αυτή η βρωμιά να καταλήγει στα καθαρά μαλλιά σας. Ε;

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον καθαρισμό της βούρτσας σας θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί καλύτερα.

 Τα μαλλιά που κολλάνε στις τρίχες τις βούρτσας περιορίζουν και την απόδοσή της, οπότε προσέχετε για να έχετε.
Τώρα, τα καλά νέα σ’ όλο αυτό είναι πώς ο καθαρισμός της βούρτσας των μαλλιών σας – ανεξάρτητα από το είδος της – δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη ή χρονοβόρα διαδικασία.

Ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος ή τον τύπο τρίχας, οι ειδικοί με τους οποίους μιλάω συχνά συμφωνούν ότι ισχύει η ίδια (πολύ εύκολη) μέθοδος καθαρισμού για κάθε βούρτσα μαλλιών. Ξεκινήστε αφαιρώντας όλες τις τρίχες που έχουν κολλήσει στη βούρτσα - μπορείτε να το κάνετε είτε με μια χτένα είτε με τα δάχτυλά σας, τραβώντας ελαφρά όλες τις τρίχες από τη μια άκρη της βούρτσας στην άλλη. Στη συνέχεια, χρειάζεστε ζεστό νερό και κάποιο είδος καθαριστικού. Μπορείτε να επιλέξετε σαμπουάν, ή ακόμη κι ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι πιάτων. Απλώστε μια ή δύο σταγόνες από το καθαριστικό πάνω στις τρίχες, προσθέστε λίγο νερό και κάντε μια ωραία σαπουνάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να βεβαιωθείτε ότι ο αφρός απλώνεται σε όλες τις τρίχες και προσοχή μόνο εδώ να «τρίβετε» τις τρίχες προς τη μία κατεύθυνση, και όχι με μια κίνηση μπρος-πίσω, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ακεραιότητά τους. Κάντε αυτό για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό και μετά ξεπλύνετε. Και ξεπλύνετε ξανά. Το μυστικό για να είστε σίγουρη ότι έχετε ξεπλύνει καλά είναι να βλέπετε να τρέχει καθαρό το νερό και να μην βλέπετε αφρό. Τέλος, ανακινήστε καλά τη βούρτσα κι αφήστε την σε μία επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει, με τις τρίχες προς τα κάτω, και ιδανικά όλη τη νύχτα.

instyle

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα