Μπάρμπεκιου: Τα εργαλεία που σε κάνουν από αρχάριο, ειδήμονα

Μπάρμπεκιου: Τα εργαλεία που σε κάνουν από αρχάριο, ειδήμονα

Το μπάρμπεκιου είναι ό,τι καλύτερο χειμώνα – καλοκαίρι, μαζεύοντας οικογένεια και φίλους για λαχταριστές ψητές δημιουργίες. Για να πάνε βέβαια όλα ως οφείλουν, ο σωστός ο ψήστης χρειάζεται στο πλευρό του και τα απαραίτητα βοηθήματα…

Μπάρμπεκιου: Τα εργαλεία που σε κάνουν από αρχάριο, ειδήμονα
Όπως μας λένε επανειλημμένως οι μετρ του μπάρμπεκιου, δεν μπορείς να είσαι γνώστης της σχάρας χωρίς να έχεις εύκαιρα τα βασικά εργαλεία του ψήστη. Αυτά που περνούν τον αρχάριο στο αμέσως επόμενο επίπεδο δηλαδή.

Αφήνοντας τις υπερβολές κατά μέρος, ο ψήστης χρειάζεται αναμφίβολα μια μακριά λαβίδα ψησίματος (τσιμπίδα), ώστε να μετακινεί εύκολα και με ασφάλεια πάνω στη σχάρα τα ψητά. Μεγάλη τη θέλουμε, ώστε να παραμένουν τα χέρια μας σε ικανή απόσταση από τη φωτιά, αποφεύγοντας τα καψίματα.

   
Εξίσου απαραίτητο είναι το θερμόμετρο κρέατος, η καλύτερη επένδυση για τον αρχάριο, ώστε να μη σερβίρει ποτέ ωμά κρέατα.

Βοηθητικό είναι επίσης και ένα καλάθι ψησίματος, ειδικά όταν ρίχνουμε στα κάρβουνα λαχανικά και ψάρια όπως οι γλώσσες. Το καλάθι αποτρέπει τα μικροατυχήματα και εγγυάται ομοιόμορφο ψήσιμο, χωρίς περιπέτειες.

Αλλά και τα προστατευτικά γάντια μπορούν να αποδειχθούν χρυσωρυχείο, κρατώντας τα χέρια μας προστατευμένα όλη την ώρα. Με ένα θερμοανθεκτικό ζευγάρι γαντιών μπορείς εύκολα να μετακινείς κρέατα και σκεύη πάνω στη σχάρα ή ακόμα και να αναδιατάσσεις τα κάρβουνα.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα