Γκάτζετ στην κουζίνα μας που πιθανότατα μαζεύουν σκόνη

Γκάτζετ στην κουζίνα μας που πιθανότατα μαζεύουν σκόνη

Το μέσο νοικοκυριό διαθέτει συσκευές και γκάτζετ αξίας περίπου 300 λιρών, τα οποία δεν χρησιμοποιεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian. Ειδικοί εξηγούν πως μπορεί κάποιος να φτιάξει παγωτό, ψωμί ή άλλα νόστιμα φαγητά χωρίς τη βοήθεια αυτών των φανταχτερών εργαλείων.

Ο Τζέικομπ Κένεντι έχει γεμίσει την κουζίνα του με πράγματα που σπάνια χρησιμοποιεί. «Είμαι ο χειρότερος», εξομολογείται ο σεφ και ιδιοκτήτης στο Bocca di Lupo στο κεντρικό Λονδίνο. «Αγοράζω γκάτζετ όλη την ώρα. Έχω μια τεράστια κουζίνα γεμάτη με βλακείες».

Δεν είναι ο μόνος φυσικά. Σε μια έρευνα που έγινε πέρυσι διαπιστώθηκε πως συσκευές όπως εκείνες που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε βάφλες ή αποχυμωτές μαζεύουν σκόνη, με το μέσο νοικοκυριό να διαθέτει εξοπλισμό αξίας 311 λιρών που δεν χρησιμοποιεί.

Ο Guardian μίλησε με κάποιους ειδικούς στον τομέα του φαγητού και τους ρώτησε ποια γκάτζετ θεωρούν ότι δεν χρειάζονται στην κουζίνα. Αυτές είναι κάποιες από τις απαντήσεις τους…

Παγωτομηχανή
Για τη συγγραφέα Shivi Ramoutar του βιβλίου The Ice Kitchen, η συσκευή αυτή ήταν περίπλοκη στη χρήση. «Δύο μετακομίσεις μετά, δεν ξέρω πού βρίσκεται», λέει χαρακτηριστικά.

Dipper μελιού
   
«Τι είναι αυτό;» ρωτάει ο executive chef στο Madre στο Λίβερπουλ, Sam Grainger. «Απλώς χρησιμοποίησε ένα κουτάλι», λέει.

Μηχανή ποπ κορν
Πώς το να γεμίσεις ένα μηχάνημα με καλαμπόκι είναι πιο εύκολο από το να χρησιμοποιήσεις τον φούρνο μικροκυμάτων; Ακόμη καλύτερα, λέει ο Martyn Lee, executive chef στο Waitrose, φτιάξε μόνος σου ποπ κορν σε μια κατσαρόλα.

Αρτοπαρασκευαστής
Αν βιάζεσαι και θεωρείς το ψήσιμο κάτι δύσκολο, οι αρτοπαρασκευαστές είναι χρήσιμοι. Για τον σεφ και ιδιοκτήτη του The Dining Room, Si Toft, το να φτιάξεις μόνος σου ψωμί είναι κάτι εξαιρετικά εύκολο και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Πρέσα σκόρδου
   
Η συγγραφέας Sumayya Usmani δεν έχει βρει κάποια πρέσα σκόρδου που να δουλεύει καλά για εκείνη. «Δεν μου αρέσει έτσι όπως το σκόρδο κολλάει. Πετάς πάρα πολύ. Προτιμώ να το κόψω ή να το βάλω στο μπλέντερ».

https://www.newsbeast.gr