Πόσο καιρό μπορείς να κρατάς τον κιμά που σου περίσσεψε στην κατάψυξη χωρίς να χαλάσει;

Μήπως την τελευταία φορά που αγόρασες κιμά, πήρες λίγο περισσότερο από αυτόν που χρειαζόσουν; Σκέφτηκες να βάλεις στην κατάψυξη το περίσσευμα, φυσικά.

Μέχρι πότε μπορείς, όμως, να το διατηρείς στην κατάψυξη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας;

Μερικές φορές, είναι φυσικό και επόμενο, να είσαι πολύ απασχολημένη για να μαγειρέψεις εν τέλη τον κιμά που αγόρασες ή να αλλάξεις γνώμη για το δείπνο σου, με αποτέλεσμα το κρέας να μείνει μια μέρα ή περισσότερο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου, πως ο κιμάς είναι από τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα, κυρίως όταν είναι ωμός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν το κομμάτι του κρέατος τεμαχίζεται σε μικρότερα κομμάτια, η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τον αέρα ή τους μικροοργανισμούς του περιβάλλοντος, επομένως είναι περισσότερο ευαλοίωτο.

Μάλιστα, όσο το κρέας παραμένει μη μαγειρεμένο στις θερμοκρασίες του ψυγείου οι μικροοργανισμοί μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Και αν εν τέλει περάσει και η επόμενη μέρα που δεν θα μαγειρέψεις τον κιμά που έχεις αγοράσει θα καταλήξει στην κατάψυξη, όπου είναι και η πιο ασφαλής επιλογή. Ωστόσο, αν και το αλεσμένο κρέας παραμένει καλό στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, η γεύση του υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Πώς θα καταλάβεις αν ο κιμάς είναι καλός;

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα