Διώξτε πανεύκολα τα άλατα από τον βραστήρα σας!

Διώξτε πανεύκολα τα άλατα από τον βραστήρα σας!

Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων και όταν πια έχετε δοκιμάσει τα πάντα ακόμα και δυνατά καθαριστικά για να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά άλατα που κολλάνε παντού στο εσωτερικό του βραστήρα, ξέρετε πως πολύ σύντομα θα ξαναβρεθείτε στην ίδια θέση.

Τι μπορείτε να κάνετε για να γλυτώσετε από τη διαδικασία να καθαρίζετε τα άλατα κάθε τρεις και λιγάκι; Πολύ απλά ρίξτε μέσα στον βραστήρα ένα κοχύλι από αυτά που φέρατε σπίτι μετά τις διακοπές σας. Αφήστε το κοχύλι συνέχεια μέσα του και σύμφωνα με το spirossoulis.com, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα!

Ένας άλλος πιο κλασικός τρόπος για να καθαρίζετε τον βραστήρα σας από τα άλατα είναι ο ακόλουθος. Βράστε νερό στον βραστήρα. Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν κάνει φτερά.

Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε: Ξέρετε ότι δεν πρέπει ποτέ να βράζετε ξανά στον βραστήρα το νερό που έχετε ήδη βράσει μια φορά; Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο. Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και κακινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα