Πώς να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Τα βάψατε, τα τσουγκρίσατε μετά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, φάγατε κανένα δυο με λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά τελικά δεν καταναλώθηκαν όλα. Δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα. Τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Με μερικές απλές κι εύκολες κινήσεις μπορείτε να τα μεταμορφώσετε και να τα επανεμφανίσετε... διαφορετικά.

Μια πρώτη ιδέα είναι να σκαρώσετε στα γρήγορα μια αυγοσαλάτα, κόβοντάς τα σε κυβάκια και ανακατεύοντάς τα με μερικές κουταλιές μαγιονέζας, λίγο χυμό λεμονιού, κρεμμύδι και κάπαρη. Μια άλλη, είναι να κόψετε τα αυγά στη μέση, κατά μήκος, να μεταφέρετε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ, να τους ανακατέψτε καλά με μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι ‒αν θέλετε προσθέτετε και ψιλοκομμένα αλλαντικά‒ και να γεμίσετε με αυτό το μείγμα τα κοιλώματα που σχηματίζει το ασπράδι. Πασπαλίστε τα στη συνέχεια με λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 Πέρα από μια κλασική αυγοσαλάτα, μπορείτε να φτιάξετε γεμιστά αυγά
Τα σφιχτά αυγά ταιριάζουν στη γέμιση της πίτας· οπότε μπορείτε κάλλιστα να τα προσθέσετε σε μια χορτόπιτα ή σε μια κρεατόπιτα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι κι άνηθο. Μπορείτε επίσης να τα αξιοποιήσετε σε κάποια σαλάτα, συνδυάζοντάς τα π.χ. με τόνο, μαρούλι, φασολάκια, ντοματίνια, ελιές κι ένα dressing μουστάρδας, ελαιόλαδου και ξιδιού ή με μαρούλι, μπέικον που το έχετε ψιλοκόψει και περάσει για λίγο από το τηγάνι ή το φούρνο για να γίνει τραγανό, ντοματίνια και αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια – το ίδιο dressing δουλεύει μια χαρά κι εδώ.

Τέλος υπάρχουν πάντα τα σάντουιτς, κι εκεί οι επιλογές είναι πολλές. Τα βραστά αυγά ταιριάζουν πολύ με φύλλα από σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης, ντοματίνια και λίγη γραβιέρα, όπως και με καπνιστό σολομό και μαγιονέζα ή, αν έχετε διαθέσιμη, σάλτσα horseradish (χρένου). Μια ακόμη ιδέα είναι να απλώσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μισό αβοκάντο που το έχετε λιώσει με το πιρούνι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομμένα ντοματίνια και αυγό κομμένο σε μικρά κομματάκια και να το φάτε για πρωινό. Είναι ένας συνδυασμός υγιεινός κι ελαφρύς, που θα σας γεμίσει ενέργεια.

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα