Πώς να εξαφανίσετε τη σκουριά από τα αγαπημένα σας ρούχα

Πώς να εξαφανίσετε τη σκουριά από τα αγαπημένα σας ρούχα

Πιάσατε… σκουριά; Δεν χρειάζεται να είστε σιδεράς για να λερωθείτε από σκουριά, πολλές φορές οι υπεύθυνοι μπορεί να είναι μεταλλικά κουμπιά πάνω στο ίδιο το ρούχο, τα σύρματα της απλώστρας, καθώς και πολυκαιρισμένα μανταλάκια. Διαβάστε ποια φυσικά συστατικά θα σας βοηθήσουν να την αφαιρέσετε από τα αγαπημένα σας υφάσματα εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Μπορεί να λερωθήκατε από μια παλιά σκουριασμένη βίδα την ώρα που λύνατε κάποιο παλιό έπιπλο και, στη συνέχεια, να ξεχαστήκατε και να περάσατε τα λερωμένα χέρια σας από την αγαπημένη σας μπλούζα. Ή μπορεί να καθίσατε σε ένα παλιό παγκάκι και τώρα να κλαίτε το αγαπημένο σας τζιν που γέμισε σκουριά. Όπως και να την πάθατε, το spirossoulis.com υπάρχει λύση!

Κατ’ αρχάς, η καλύτερη λύση είναι να πλύνετε το ρούχο σας με κάποιο ειδικό καθαριστικό προϊόν. Αν δεν έχετε προνοήσει για κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να δράσετε άμεσα! Πηγαίνετε στην κουζίνα σας και ακολουθήστε τα εξής βήματα: διαλύστε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα (ή αλάτι εφόσον δεν έχετε) σε χυμό λεμονιού. Έπειτα, απλώστε το διάλυμα αυτό πάνω στο λεκέ από σκουριά για αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά το ύφασμα και ξεβγάλετε με άφθονο νερό προτού το αφήσετε στον ήλιο για να στεγνώσει. Αν η σκουριά επιμείνει, δεν έχετε παρά να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να την εξαφανίσετε τελείως από το ρούχο σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα