7 είδη τροφίμων που δεν πρέπει να φυλάσσετε ποτέ στην κατάψυξη

 

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αποθηκεύουν αυτά τα 7 είδη τροφίμων στην κατάψυξη
Η κατάψυξη είναι μια από τις πιο σημαντικές συσκευές στην κουζίνα μας. Είναι πολύ σημαντική, γιατί χωρίς ατή δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε διάφορα φαγώσιμα που έχουμε σπίτι. Όταν το φαγητό καταψύχετε μπορούμε να το κρατήσουμε περισσότερο από ότι όταν το αφήνουμε στο ψυγείο. Γνωρίζατε όμως υπάρχουν μερικά είδη φαγητού που δεν πρέπει ν αποθηκεύονται στην κατάψυξη;

Υπάρχουν εφτά είδη φαγητού που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη.
1. Αυγά
Πολλά φαγώσιμα συρρικνώνονται όταν καταψύχονται. Παρόλα αυτά, με τα αυγά ισχύει το αντίθετο. Όποιος προσπάθησε να καταψύξει ένα αυγό θα οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα: το αυγό θα εκραγεί όταν φτάσει κάτω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αυτό κάνει την κατάψυξη ένα άσχημο μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυγά σας. Αν πρέπει να καταψύξετε τα αυγά σας για οποιονδήποτε λόγο, αφαιρέστε το τσόφλι τους πρώτα, Έτσι θα αποφύγετε αυτό το φαινόμενο.

 

2. Τυρί
Με το τυρί δεν θα έχετε τέτοια προβλήματα αλλά το πιο πιθανό είναι να χαλάσει η υφή του. Κομματιάζεται εύκολα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το κόψετε. Αν θέλετε να κόψετε μια απλή φέτα τυρί για να βάλετε στο ψωμί σας, σίγουρα δεν θα στοχεύατε σε κάτι τέτοιο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με το Gouda αλλά και με γαλλικά τυριά όπως το camembert και το brie. Το ηθικό δίδαγμα: μην καταψύχετε το τυρί σας.

3. Ρύζι
Ίσως ήδη γνωρίζεται ότι η γεύση του ρυζιού δεν βελτιώνεται ακριβώς αν το φυλάξετε στο ψυγείο, και αυτό ίσως σας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ίσως στην κατάψυξη τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δυστυχώς, ούτε εκεί είναι καλή ιδέα να το κρατήσετε. Το μόνο που θα κάνετε είναι το κάνετε πιο άγευστο και άσχημο μόλις το βγάλετε από εκεί. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το φάτε μόλις το μαγειρέψετε.

4. Ζυμαρικά
Όπως και με το ρύζι, το να καταψύξετε τα ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν βελτιώσετε την ποιότητα τους. Ακριβώς το αντίθετο στην πραγματικότητα. Μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να μαγειρέψετε ζυμαρικά στην αρχή της εβδομάδας και μετά να τα καταψύξετε για τις επόμενες ημέρες, αλλά καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε. Μόλις τα βγάλετε από εκεί, θα έχουν χάσει όλο το άμυλο τους. Το αποτέλεσμα; Λασπωμένα, μαλακά μακαρόνια. Μπλιάχ! Μπορείτε όμως να φτιάξετε την σάλτσα και να την φυλάξετε και την επόμενη φορά να βράσετε μόνο τα μακαρόνια.

5. Μαγιονέζα
Οι κρεμώδεις σάλτσες όπως η μαγιονέζα δεν καταψύχονται. Οι κρέμες δεν πάνε στην κατάψυξη κάτι που σημαίνει ότι η νόστιμη μαγιονέζα σας δεν θα είναι καθόλου νόστιμη μόλις ξεπαγώσει. Θα είναι σαν ένα σβολιασμένο τυρί cottage. Είναι κρίμα, οπότε μην την βάλετε στην κατάψυξη!

6. Πατάτες
Οι πατάτες δεν θέλουν πολύ προσοχή, αλλά αν τις βάλετε στην κατάψυξη μάλλον θα απογοητευτείτε με το αποτέλεσμα. Οι πατάτες που δεν είναι μαγειρεμένες θα πάρουν μια κοκκώδη εμφάνιση, και δεν θα αρέσουν σε κάποιο που προτιμάει τις καλές γευστικές πατάτες. Απλά βάλτε τις σε ένα σκοτεινό ντουλάπι.

7. Φαγητό σε κονσέρβα
Είναι εντελώς αχρείαστο να καταψύχετε φαγητό σε κονσέρβα. Αυτές οι κονσέρβες έχουν ήδη αρκετά συντηρητικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τις καταψύξετε. Επιπλέον, αν βάλετε μια κονσέρβα στην κατάψυξη είναι πιθανό να ανατιναχθεί. Ανοίξατε μια κονσέρβα αλλά δεν την φάγατε όλη; Τότε μπορείτε να αφαιρέσετε ότι έχει μείνει και να το βάλετε σε τάπερ και να το καταψύξετε στην συνέχεια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα