Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αφήνεις στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αφήνεις στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι

Το αυτοκίνητο είναι συχνά το μέρος στο οποίο αφήνουμε για ώρες ή και για μέρες πολλά από τα πράγματά μας. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μια εποχή την οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κάποια αντικείμενα δεν πρέπει να μένουν μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη.

Δείτε τέσσερα από αυτά...

Μπουκαλάκια με νερό

Ακόμη και αν τα ξεχάσατε κατά λάθος μέσα στο αυτοκίνητο μην τα πιείτε σε καμία περίπτωση. Τα χημικά της πλαστικής συσκευασίας θα έχουν σίγουρα περάσει στο νερό που περιέχει και φυσικά δεν είναι καλή ιδεά να τα καταναλώσετε.

Μπαταρίες 

Τα υγρά που περιέχουν οι μπαταρίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί διαρροή η οποία ενδέχεται να καταστρέψει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Κουτάκια από αναψυκτικά

Το αλουμίνιο αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας κι αυτό σε συνδυασμό με το ανθρακικό που περιέχουν δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να επιφέρει το χάος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό το κουτάκι να σκάσει.

Γυαλιά ηλίου

Μπορεί να μην το έχετε φανταστεί αλλά οι πλαστικοί σκελετοί καταστρέφονται, και οι φακοί των γυαλιών καμπυλώνουν αν εκτεθούν για πολύ ώρα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα