Πώς θα διώξετε τα κουνούπια μακριά από το σπίτι και τον κήπο σας

Πώς θα διώξετε τα κουνούπια μακριά από το σπίτι και τον κήπο σας

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν είναι πάντοτε αθώα. Το πρώτο βήμα για την προστασία από αυτά είναι να μειώσουμε τους πληθυσμούς τους και τις ευκαιρίες που έχουν να εναποθέσουν τα αυγά τους

Σαν να μην μας έφτανε ο κορωνοϊός Covid-19 και τα αλλεπάλληλα κρούσματά του, την εμφάνισή τους έκαναν πριν από λίγες ημέρες και τα πρώτα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα κουνούπια μολύνονται από πτηνά  και μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο, όταν τον τσιμπούν.  Υπαίτια για τη μόλυνση των ανθρώπων είναι συνήθως κουνούπια του γένους Culex (κοινά κουνούπια). Αυτά τσιμπούν από το σούρουπο έως το χάραμα, καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας. Συνήθως αφήνουν τα αυγά τους σε νερό πλούσιο σε οργανικά υλικά.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η αυτοπροστασία από τα κουνούπια ασφαλώς είναι σημαντική για να αποφύγουμε τη μόλυνση από αυτό ή άλλα παθογόνα που μπορεί να μεταφέρουν. Ωστόσο δεν αρκεί να καλύπτουμε το δέρμα μας ή να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά στα ρούχα μας. Πρέπει να θωρακίζουμε το σπίτι και τον κήπο μας, ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες που ευνοούν την συγκέντρωση κουνουπιών. Να τι συνιστά για να το επιτύχουμε αυτό.

Μέτρα πρόληψης στο σπίτι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα