Μένουμε σπίτι και βάφουμε μόνοι μας τα μαλλιά μας: Συμβουλές για βαφή μαλλιών

Μένουμε σπίτι και βάφουμε μόνοι μας τα μαλλιά μας: Συμβουλές για βαφή μαλλιών
Κι όμως μπορούμε να είμαστε όμορφες και λαμπερές στο σπίτι για τα δικά μας πρόσωπα με βαμμένα όμορφα μαλλιά. Ιδού ο απόλυτος οδηγός βαφής.

Η κομμώτρια Αθηνά Νακίου αποκαλύπτει μέσω του TV Έθνος όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να βάψουμε τα μαλλιά μας σωστά και πάνω απ' όλα χωρίς απρόοπτα για την ψυχολογία μας.

Βασική προετοιμασία

  1. Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες για να μην κάνουμε λάθος στην αναλογία βαφής και οξυζενέ.
  2. Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη βαφή καλό θα είναι να κάνουμε το τεστ αλλεργίας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που θα βρείτε στη συσκευασία.
  3. Θα πρέπει να είστε άλουστη τουλάχιστον δύο ημέρες για να βάψετε τα μαλλιά σας. Και ο λόγος είναι επειδή τα μαλλιά το τριχωτό της κεφαλής όταν περάσει τουλάχιστον 1 μέρα μετά το λούσιμο, δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα που βοηθά στο να μειωθεί η πιθανότητα ερεθισμού.

Οδηγίες

  • Βήμα 1ο - Βάζουμε γύρω από το πρόσωπο μας και τα αυτιά μας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης για να μη λερώσουμε το δέρμα μας όταν θα έχουμε τελειώσει.
  • Βήμα 2ο - Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 τμήματα. Από τη μέση της χωρίστρας σου μέχρι τον αυχένα και από αυτί σε αυτί. Αυτό θα σας διευκολύνει αρκετά για να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε χτενούλα με «ουρά» για να κάνετε τις χωρίστρες, το πίσω μέρος του πινέλου θα σας βοηθήσει εξίσου. Χωρίζετε τα μαλλιά σε μικρές τούφες και βάφετε κάθε νέα χωρίστρα που κάνετε.
  • Βήμα 3ο - Μόλις τελειώσετε με όλες τις ρίζες και σιγουρευτείτε ότι έχετε πάει παντού η βαφή κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ (χωρίς να απομακρύνετε τη βαφή από τις ρίζες σας) και συνεχίστε βάφοντας τις άκρες σας.
  • Βήμα 4ο - Ξεκινάτε να βάφετε τις άκρες σας (αφού τις έχετε χτενίσει πρώτα καλά ώστε να αποφύγετε να κάνετε τη λεγόμενη διχρωμία). Χωρίστε σταδιακά τα μαλλιά σας σε λεπτές τούφες βάφοντας τες μια-μια. Καλό θα είναι να έχετε μαζέψει τα μαλλιά τα υπόλοιπα με ένα κλάμερ για να μη μπερδεύονται όλα μαζί όταν τα βάφετε. Μόλις τελειώσετε ξανακάνετε ένα καλό μασάζ ρίζες και άκρες και περιμένετε περίπου 30’-40’. Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής της βαφής ξεπλένετε με ζεστό νερό μέχρι να βγει καθαρό και να μην έχει χρώμα το νερό από τη βαφή.

Beauty Tips:

Επειδή τα βαμμένα μαλλιά θέλουν μια extra περιποίηση η εφαρμογή, μια φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά, μιας μάσκας εντατικής περιποίησης θα αναζωογονήσει τόσο τη ρίζα όσο και το χρώμα των μαλλιών σας, αφού θα διεισδύσει σε βάθος προσφέροντας εξαιρετική ενυδάτωση. Επικεντρωθείτε μόνο στις άκρες και στο μήκος των μαλλιών, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Το λούσιμο και ιδιαίτερα στο ξέβγαλμα καλό θα είναι να γίνεται με χλιαρό προς το κρύο νερό γιατί «σφραγίζει» την υγρασία στα μαλλιά και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα