#μένουμε_σπίτι και τοποθετούμε Βινυλικές Λωρίδες ή δάπεδο Laminate μόνοι μας

#μένουμε_σπίτι και τοποθετούμε Βινυλικές Λωρίδες ή δάπεδο Laminate μόνοι μας

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε, λόγω κορονοϊου, και οι λογικοί περιορισμοί, που έχουν τεθεί στη καθημερινή μας ζωή, μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για δημιουργική ενασχόληση με εργασίες που ως τώρα αναβάλαμε λόγω έλλειψης χρόνου.

Ίσως λοιπόν τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ανακαινίσετε το δάπεδο του σπιτιού, του μαγαζιού, του γραφείου ή της αποθήκης σας.

Με λίγη σχολαστική έρευνα στο διαδίκτυο, λίγη καλή διάθεση και πείσμα μπορείτε να αξιοποιήσετε όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο, που όλοι πλέον έχουμε, για να κάνετε μια ριζική ανανέωση στο χώρο σας και να αισθανθείτε την ικανοποίηση ενός εξαιρετικού αποτελέσματος.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας σίγουρα θα κληθείτε να απαντήσετε σε πολλά διλήμματα. Εμείς,  φιλοδοξούμε να σας βοηθήσουμε σε ένα από αυτά που θεωρούμε πιο σημαντικά, σε ότι αφορά την ανανέωση του δαπέδου σας.

Βινυλικές Λωρίδες vs δάπεδο Laminate- Ποιον από τους δύο αυτούς δημοφιλείς τύπους δαπέδου να προτιμήσετε και γιατί…

Δύο σύγχρονα, πρακτικά και ανθεκτικά υλικά με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Και οι δύο προτάσεις δαπέδου διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων που προσομοιάζουν με μεγάλη επιτυχία τις πραγματικές πλάκες ξύλου σε διάφορες φυσικές και πρωτότυπες αποχρώσεις που δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε πραγματικό παρκέ. Και τα δύο υλικά αντικαθίστανται εύκολα καθώς μπορεί να αφαιρεθεί μεμονωμένα η κάθε πλάκα και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.
Ωστόσο παρά τις ομοιότητες, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο παραπάνω τύπων δαπέδου.

Δάπεδο Laminate
To δάπεδο laminate κατασκευάζεται από πολλαπλά στρώματα τα οποία συμπιέζονται μεταξύ τους σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Τα δάπεδα laminate αποτελούνται κατά το 90% από ξύλο και κατά το 10% από συνθετικό ρετσίνι και σταθεροποιητές.
Το νερό και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα δάπεδα laminate εξαιτίας της σύνθεσης τους και του κενού που αφήνεται από κάτω κατά την τοποθέτηση τους, ως εκ τούτου δεν συνίστανται για τοποθέτηση σε μπάνια, κουζίνες ή άλλους χώρους με υγρασία.

Βινυλικές λωρίδες δαπέδου
Σε αντίθεση με το δάπεδο laminate οι βινυλικές λωρίδες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε νερά και υγρασία, δεν υπάρχει κίνδυνος για απορρόφηση νερού, φουσκώματα κι άλλες φθορές. Χάρη στην ειδική τους επίστρωση είναι πλήρως αδιάβροχες κι έχουν μια ζεστή και ωραία αίσθηση στο πάτημα.

Όσο πιο χοντρή είναι η συγκεκριμένη επίστρωση τόσο πιο ανθεκτικές είναι οι λωρίδες.
Επιπλέον, οι βινυλικές λωρίδες συνιστούν μια υγιεινή, οικολογική και οικονομική πρόταση. Τοποθετούνται εύκολα πάνω από οποιοδήποτε λείο υλικό κι έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης. Είναι ηχομονωτικές και προσφέρουν στο χώρο ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς προσομοιάζουν με απίστευτη επιτυχία τις πλάκες ξύλου, κι όχι μόνο, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε υφή.

Οι βινυλικές λωρίδες βγαίνουν σε τεράστια ποικιλία αποχρώσεων ξύλου: κλασσικές , μοντέρνες και ρουστίκ οι οποίες έχουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Είναι εξαιρετικά εύκολες στην τοποθέτηση, ακόμα κι από κάποιον που δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις κι επίσης αφαιρούνται και αντικαθίστανται με μεγάλη ευκολία και χωρίς υψηλό κόστος.
Τέλος, ο συγκεκριμένος τύπος δαπέδου δεν απαιτεί πολλές εργασίες συντήρησης παρά μόνο ένα τακτικό καθαρισμό με ένα ουδέτερο καθαριστικό πατώματος και ζεστό νερό.

Καθώς η τεχνολογία πίσω από το βινυλικό δάπεδο εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για κάποιον να διακρίνει ότι πρόκειται για συνθετικό υλικό που προσομοιάζει το ξύλο, κεραμικό πλακάκι ή μάρμαρο κι αυτό το καθιστά την κορυφαία επιλογή για χώρους υψηλών απαιτήσεων αντοχής αλλά και εμφάνισης.
Κατά συνέπεια οι βινυλικές λωρίδες είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Παρόλο που και οι δύο τύποι δαπέδου είναι συγκρίσιμοι σε ότι αφορά το κόστος αγοράς, το αισθητικό αποτέλεσμα και το κόστος συντήρησης, οι βινυλικές λωρίδες είναι περισσότερο ανθεκτικές, είναι αδιάβροχες, ηχομονωτικές κι έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

plastelhome.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα