Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι;

Κοιμάσαι κάθε μέρα πάνω του κι όμως αμελείς συχνά να το αντικαταστήσεις. Τελικά, κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι και ποιες είναι οι ενδείξεις πως το μαξιλάρι σου θέλει αλλαγή αυτή τη στιγμή.

Αν είσαι άτομο με αλλεργίες και μάλιστα στη σκόνη, ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να κάνει την κατάστασή σου χειρότερη.

Έχει μαζέψει γρομπαλάκια ή στο γέμισμά του.

Υπάρχουν λεκέδες από ιδρώτα που δεν φεύγουν.

Ξυπνάς με πόνο στο κεφάλι ειδικά στο λαιμό και τους ώμους.

Ξυπνάς κουρασμένη.

Πρέπει διαρκώς να αλλάζεις θέση στο μαξιλάρι για να βολευτείς.

Η μυρωδιά δεν είναι καλή.

Αν διπλώσεις το μαξιλάρι στη μέση, δεν επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση.

Έπειτα, αν έχεις αλλάξει πρόσφατα στάση ύπνου ή αν έχεις αναπτύξεις πρόσφατα αυχενικό σύνδρομο, πρέπει να αλλάξεις μαξιλάρι το συντομότερο δυνατόν.

Γενικά ο κανόνας λέει πως πρέπει να αντικαθιστάς το μαξιλάρι σου ανά ένα με δύο χρόνια και κάποιοι τύποι υλικού μαξιλαριού μπορούν να αντέξουν και περισσότερο όπως είναι το μαξιλάρι από λάτεξ που κρατά και 3 με 4 χρόνια.

Αν το μαξιλάρι μπορεί να μπει στο πλυντήριο, πλύνε το κάθε έξι μήνες σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις πάνω του. Δώσε βάση και στο σωστό στέγνωμα του μαξιλαριού για να μην παγιδευτεί υγρασία σε αυτό που θα το φθείρει πιο γρήγορα από τον αναμενόμενο χρόνο ή που θα μπορούσε να σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αν έχεις πουπουλένιο μαξιλάρι, τίναξέ το καθημερινά και προς θεού, απλά πέταξε τα αρχαία μαξιλάρια της γιαγιάς που σου προκαλούν πονοκέφαλο μετά από 20 χρόνια.

Τέλος, επένδυσε σε μια καλή θήκη για το μαξιλάρι με φερμουάρ για να μην φεύγει από την θέση της, που θα την πλένεις πολύ συχνά, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα