Πώς να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο υγιεινό air condition

Πώς να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο υγιεινό air condition

Είναι γνωστό ότι τα κλιματιστικά δεν κάνουν καλό στην υγεία μας, ενώ και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν ωφελούν. Υπάρχει μέση οδός. Να κατασκευάσετε με εύκολο τρόπο και φθηνά υλικά ένα αυτοσχέδιο air condition, το οποίο θα γίνει σύμμαχός σας τις ημέρες του καύσωνα.

Φτιάξτε το δικό σας αυτοσχέδιο, φθηνό και υγιεινό air condition. Θα χρειαστείτε λίγα και απλά υλικά.

'Εναν ανεμιστήρα

Μία μεταλλική λεκάνη

Μπουκάλια των 2 λίτρων με πάγο και αλάτι (όσα περισσότερα μπορείτε)

Πώς να κατασκευάσετε το air condition

Τοποθετήστε τα μπουκάλια με νερό (κατά 70%) και αλάτι (κατά 10%) στην κατάψυξη. Αφήστε το 20% του όγκου του μπουκαλιού κενό για την επέκταση του πάγου. Καταψύξτε το νερό. (Το αλάτι μειώνει τη θερμοκρασία ψύξης του πάγου, έτσι ώστε το νερό - όταν θα γίνει πάγος - θα είναι πολύ κρύος)

 

Τοποθετήστε μια μεταλλική λεκάνη με τα μπουκάλια με τον αλατισμένο πάγο που θα έχετε καταψύξει, μπροστά από έναν ανεμιστήρα και ρυθμίστε τον ανεμιστήρα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο αέρας να φυσάει πάνω στον πάγο. Φροντίστε η λεκάνη να είναι μεγάλη για να αποφύγετε τα νερά από τον πάγο που θα λιώνει.

 

Καθώς ο αλατισμένος πάγος στα μπουκάλια λιώνει, ο αέρας γύρω θα ψύχεται κι ο ανεμιστήρας θα προωθεί τον δροσερό αέρα στον χώρο. Το δικό σας υγιεινό και φθηνό air condition είναι έτοιμο!

 

Το νερό και το αλάτι στις φιάλες μπορούν να επαναψυχθούν και να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

 

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα