Τρεις σημαντικές εστίες μικροβίων στην κουζίνα

 Μπορεί να νομίζουμε ότι η κουζίνα μας είναι ένας από τους πιο καθαρούς χώρους του σπιτιού, ωστόσο πολλά από τα σημεία και τα αντικείμενά της αποτελούν σημαντική εστία μικροβίων.

Δείτε για παράδειγμα, τρία σημεία ή αντικείμενα στην κουζίνα σας που μπορεί να έχουν πολλά περισσότερα μικρόβια απ' ότι φαντάζεστε.

Πόρτα και λάστιχα ψυγείου

Για σκεφτείτε κάθε πότε καθαρίζετε την πόρτα και τα λάστιχα του ψυγείου σας; Από εδώ και πέρα πρέπει να το κάνετε συχνότερα καθώς αποτελούν την τέλεια κρυψώνα για μούχλα και μύκητες. Ένας λόγος παραπάνω να τα καθαρίζετε συχνότερα είναι ότι έρχεστε σε επαφή μαζί τους κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του για να πάρετε οτιδήποτε.

Αλατοπίπερο

Το αθώο αυτό αντικείμενο που πιάνουμε στα χέρια μας σχεδόν κάθε μέρα έχει πάνω του πολλά μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι βρίσκεται στη λίστα με τις δέκα πιο βρώμικες επιφάνειες του σπιτιού.

Πλυντήριο πιάτων

Κι όμως αποτελεί το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο κρύβεται μούχλα και μύκητες. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε για μούχλα γύρω από τα λάστιχα της πόρτας. Αν δεν την καθαρίσετε εγκαίρως, κάθε φορά που εσείς νομίζετε ότι πλένετε τα πιάτα τα μικρόβια θα κολλάνε επάνω τους και θα πολλαπλασιάζονται.

newsbeast.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα