Προσοχή: Οι κοριοί καραδοκούν. Εξολόθρευσε τους μια για πάντα

Οι κοριοί και οι κατσαρίδες στο σπίτι είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε νοικοκυράς, καθώς όχι απλώς είναι αηδιαστικά, αλλά φωλιάζουν μέσα στο σπίτι σου. Επιπλέον, η εξολόθρευση τους είναι αρκετά δύσκολη, για να την αναλάβεις μόνος/ -η. Υπάρχει, λοιπόν, χειρότερο συναίσθημα, από το να δεις ότι κάποιο από αυτά τα δύο είδη εντόμων, έχει φωλιάσει σπίτι σου; Δυστυχώς ναι, υπάρχει! Υπάρχει ένα συναίσθημα που το νιώθεις, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι είναι πάνω σου, ή σε τσιμπάει και δεν ξέρεις τι είναι, όπου απλά προσεύχεσαι να μην είναι κάποιο από αυτά. Γιατί όμως να έρθουν πάνω σου; Γιατί τα προσελκύσουν τα ρούχα σου; Τι πρέπει να κάνεις αν εντοπίσεις, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν κοριοί στα ρούχα σου; Δες όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να αντιμετωπίσεις τους κοριούς στα ρούχα σου!

Τι ισχύει για τους κοριούς; Πώς μεταφέρονται
Οι κοριοί εκτός από αηδιαστικοί, τσιμπούν τον άνθρωπο και δημιουργούν μία σειρά από τσιμπήματα που μοιάζει με “γαζί”. Ενώ δεν  ισχύει ότι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, μερικοί άνθρωποι παθαίνουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα τσιμπήματα των κοριών. Παράλληλα, υπάρχει και το ενδεχόμενο δευτερογενούς μόλυνσης στα σημεία του δαγκώματος. Λόγω του μικρού μεγέθους τους όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους διακρίνεις εγκαίρως για να τους εξοντώσεις. Η ανίχνευση τους γίνεται, συνήθως, αφού έχουν εξαπλωθεί ήδη αρκετά σε ένα χώρο.

Οι κοριοί όμως δεν έρχονται στο σπίτι σου από την φύση, όπως τα άλλα έντομα. Μεταφέρονται στο χώρο σου κυρίως με τις αποσκευές, τα ρούχα και τα υφάσματα. Γι’ αυτό το λόγο, μπορούν να βρεθούν όπου γίνεται μεταφορά ρούχων και αποσκευών. Τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα είναι τα σπίτια, τα νοσοκομεία, οι στρατώνες, οι κατασκηνώσεις, ακόμα και τα καλύτερα ξενοδοχεία. 

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα