Τα 9 αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά

Τα 9 αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά

Όλοι θέλουν να έχουν ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, όμως πολλές φορές δεν υπάρχει ο χρόνος για καθημερινό καθάρισμα. 

Παρόλα αυτά, σε κάθε νοικοκυριό υπάρχουν πράγματα που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής από τα υπόλοιπα, όσον αφορά την υγιεινή.

Διαβάστε παρακάτω για τα 9 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε τον καθημερινό τους καθαρισμό. 

1.

Οι πετσέτες της κουζίνας: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες πρόκειται για τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στην κουζίνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες του μπάνιου. Ακριβώς επειδή τις χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε τα πάντα, καλό θα είναι να τις αλλάζετε μέρα παρά μέρα, ενώ αν είστε πολλά άτομα θα πρέπει να τις αλλάζετε καθημερινά.

2.

Τα κλειδιά: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κλειδιά μεταφέρουν στο σπίτι σας τις μεγαλύτερες ποσότητες βακτηρίων, για αυτό θα πρέπει να τα καθαρίζεται συνέχεια με αντισηπτικό υγρό ή μαντιλάκια.

3.

Τα πλακάκια του μπάνιου: Κάθε φορά που κάνετε το ντους σας, ξεπλύνετε και τα πλακάκια στον τοίχο της ντουζιέρας σας ώστε να διώξετε τους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

4.

Το σφουγγαράκι της κουζίνας: Είναι ότι πιο βρώμικο μαζί με τις πετσέτες στην κουζίνα, αφού με αυτό πλένετε τα πιάτα, σκουπίζετε πάγκους και τραπέζια και γενικώς καθαρίζετε πολλά και διάφορα. Για αυτό καλύτερα να μην παραλείπετε την καθημερινή απολύμανση του. Ο καλύτερος τρόπος είναι, αφού το ξεπλύνετε πολύ καλά και το στραγγίξετε, να το αφήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά σε χαμηλή λειτουργία. Εννοείται ότι σε περίπτωση που δείτε καπνό κλείνετε αμέσως το φούρνο, ενώ να θυμάστε πάντα ότι τα σφουγγάρια που έχουν σύρμα δεν πρέπει ποτέ να απολυμαίνονται με αυτόν τον τρόπο.

5.

Νιπτήρες: Πλένετε τόσα πράγματα εκεί και για αυτό είναι λογικό να είναι γεμάτοι μικρόβια, είτε βρίσκονται στην κουζίνα, είτε στο μπάνιο. Φροντίστε λοιπόν να τους καθαρίζετε σχολαστικά κάθε μέρα.

6.

Τα βρώμικα πιάτα στο νιπτήρα: Αν ανήκετε σε εκείνους που μπορούν να κοιμηθούν με στοίβες από βρώμικα σκεύη, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική και να πλένετε ότι έχει μαζευτεί στην κουζίνα, αλλιώς θα σας φάνε τα μικρόβια.

7.

Καφετιέρα: Βακτήρια και μούχλα να περιμένετε αν δεν πλένετε την καφετιέρα σας καθημερινά, μετά το τέλος της χρήσης της. Ξεχωρίστε τα εξαρτήματα της και καθαρίστε τα.

8.

Το ξύλο κοπής: Για να το καθαρίσετε σωστά θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μισό λίτρο ζεστό νερό. Απλώστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Έπειτα βάλτε το ξύλο κοπής κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το να ξεπλυθεί.

9.

Τα βουρτσάκια και τα πινέλα για το make up: Είναι πολύ σημαντικό μετά από κάθε χρήση τους αυτά τα αντικείμενα να καθαρίζονται με ζεστό νερό και σαπούνι. 

E-Daily.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα