DIY: Φτιάξτε μοντέρνα και αρωματικά κεριά από χρησιμοποιημένες λαμπάδες

Περισσεψαν οι λαμπάδες από την φετινή ανασταση; Να τι μπορείτε να κάνετε με τις χρησιμοποιημένες λαμπάδες σας.

Για να φτιάξετε τα πρωτότυπα και μοναδικά αρωματικά κεριά από τις χρησιμοποιημένες σας λαμπάδες θα χρειαστείτε:

1. Τα χρησιμοποιημένα κεριά από την Ανάσταση

2. Βότανα και μπαχαρικά  Τα φύλλα μέντας, τα ξυλάκια κανέλας ή οι κόκκοι βανίλιας και καφέ μπορούν να δώσουν ωραίο άρωμα. Παράλληλα, θα αποτελούν και διακοσμητικά και αρωματικά στοιχεία του νέου σας κεριού. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και μία φλούδα πορτοκαλιού, που θα αναδύει το άρωμά του, όταν θα καίγεται το κερί.

3. Φυτίλι. Μπορείτε να αγοράσετε φυτίλια από ειδικά μαγαζιά και κηροπλαστεία ή να φτιάξετε μόνοι σας βουτώντας ένα κομμάτι από σπάγκο σε ζεστή λιωμένη παραφίνη, το οποίο θα αφήσετε να στεγνώσει σε λαδόκολλα.

4. Μολύβι.

5. Ψαλίδι.

6. Μπεν μαρί. Αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα μεγάλη και ένα μπρίκι ή ένα δοχείο, όπως ένα μεταλλικό μπολ, που σημασία έχει να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες για να μην σπάσει.

7. Καλούπι. Αν θέλετε το κερί σας να στέκεται σε ένα διακοσμητικό στοιχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως καλούπι ένα γυάλινο ποτήρι ή βαζάκι. Αν θέλετε το κερί σας να στέκεται μόνο του, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη από σκληρό πλαστικό ή τενεκεδένια κουτιά.

Δειτε πως θα φτιαξετε ομορφα αρωματικα κερια με τις παλιες σας λαμπαδες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα