Τι πρέπει να κάνετε όταν ακούτε τον ήχο σειρήνας;

Το να προσπαθείς να εντοπίσεις από που προέρχεται ο ήχος μιας σειρήνας ενώ οδηγείς μπορεί να σε αγχώσει τρομερά. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να καθυστερήσει τη διέλευση ενός οχήματος έκτακτης ανάγκης αν δεν απομακρυνθείς γρήγορα και με ασφάλεια από την πορεία του.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης της τεχνολογίας «Emergency Vehicle Warning» του προγράμματος δοκιμών UK Autodrive, οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν μια σειρά οδηγιών για τους οδηγούς και τους μοτοσικλετιστές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συμβουλεύουν τους οδηγούς τα παρακάτω όταν ακούνε τη σειρήνα ενός πυροσβεστικού, ασθενοφόρου ή περιπολικού:

• Παραμείνετε ήρεμοι, βλέπετε, ακούτε προσεκτικά. Εάν ακούσετε σειρήνα, υποθέστε ότι ένα όχημα έκτακτης ανάγκης έρχεται προς το μέρος σας και σκεφθείτε την επόμενη κίνηση.

• Κλείστε τη μουσική μέσα στο αυτοκίνητο για να μπορείτε να ακούτε τη σειρήνα.

• Αναζητήστε ένα μέρος ασφαλές και να σταματήσετε. Χρησιμοποιήστε τα φλας / αλάρμ για να δείξετε τις προθέσεις σας, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

• Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περάσει το όχημα. Να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να ακολουθεί και άλλο όχημα έκτακτης ανάγκης.

• Φροντίστε να είστε ασφαλείς και νόμιμοι. Μην παραβιάζετε το κόκκινο ούτε να εισέρχεστε σε λεωφορειόδρομο εκτός εάν σας κατευθύνει ένας αστυνομικός με στολή εργασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα