Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε με ξίδι

Το ξίδι είναι πραγματικά ένα θαυματουργό υλικό μέσα στην κουζίνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους σε διάφορες δουλειές του σπτιού.

Πολλοί είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν βέβαια και σαν καθαριστικό για την κουζίνα και για διάφορα σκεύη. Υπάρχουν ωστόσο κάποια αντικείμενα που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έρθουν σε επαφή με ξίδι. Ποια είναι αυτά και γιατί είναι απαγορευτικό να τα φέρετε σε επαφή με το ξίδι;

Πάγκοι από γρανίτη ή μάρμαρο

Το οξύ που περιέχεται στο ξίδι βλάπτει σοβαρά αυτές τις επιφάνειες. Προτιμήστε, λοιπόν, να καθαρίζετε τους πάγκους σας με υγρό πιάτων, ζεστό νερό και ένα σφουγγαράκι ή με μαγειρική σόδα και νερό για τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Πέτρινα πλακάκια

Τα πλακάκια από φυσική πέτρα μπορούν επίσης να χαλάσουν αν έρθουν σε επαφή με ξίδι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με όλα τα όξινα απορρυπαντικά. Αποφύγετε επίσης το λεμόνι, αλλά και την αμμωνία και προτιμήστε να καθαρίζετε τα πλακάκια σας με ειδικό σαπούνι για πέτρινες επιφάνειες ή απλό απορρυπαντικό πιάτων.

Σίδερο

Το ξίδι μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά μέρη του σίδερου γι'αυτό καλό είναι να το καθαρίζετε μόνο με βάση τις αυστηρές οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρίας.

 


baby

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα