Φινόκιο: Τι είναι αυτό το φινόκιο και πως μπορούμε να το φάμε;

Φινόκιο ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό. Φινόκιο ή μαραθόριζα, λέξη ιταλικής προέλευσης, είναι στην ουσία η ρίζα του μάραθου.

Είναι τραγανό με ελαφρώς γλυκιά γεύση, ήπιο άρωμα γλυκάνισου και τρώγεται ως λαχανικό ωμό σε σαλάτες,  αλλά και μαγειρεμένο σε πιάτα με λαχανικά, σε κοκκινιστά, σε ζυμαρικά και σε ριζότο.

Το φινόκιο αποτελείται από μια λευκή ή με ελαφρώς πράσινο χρώμα ρίζα, τον βολβό του μάραθου από τον οποίο φυτρώνουν διατεταγμένα πράσινα στελέχη που μοιάζουν με του σέλερυ. Τα στελέχη καταλήγουν στο φύλλωμα του γνωστού μας μάραθου τα οποία πωλούνται συνήθως ξεχωριστά.

Η καλύτερη εποχή για το φινόκιο είναι από το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές της άνοιξης. Δοκιμάστε το σε συνταγές και θα εκπλαγείτε από τα αρώματα που θα ξεχυθούν στην κουζίνα σας!

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες...

διαβάστε αναλυτικά στο Fytokomia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα