Εύκολος τρόπος για να απαλλάξετε τις ντουλάπες σας από τα περιττά ρούχα

Το φαινόμενο της ντουλάπας που ξεχειλίζει από ρούχα – παλιά και καινούργια – είναι σύνηθες. Τα πολλά ρούχα δημιουργούν χάος στις ντουλάπες σας και δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας αφενός λόγω έλλειψης χώρου και αφετέρου κάνουν τη διαδικασία εύρεσης ενός ρούχου… ειδική αποστολή!

Πολλοί από εσάς ίσως δεν έχετε αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο για να τακτοποιήσετε ή ακόμα και να απαλλαγείτε από κάποια. Άλλωστε, κατά πάσα πιθανότητα, δεν τα χρησιμοποιείτε όλα. Έχουμε λοιπόν να σας προτείνουμε έναν πανεύκολο τρόπο για να απαλλαγείτε από τα περιττά σας ρούχα και ταυτόχρονα να ενισχύσετε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης: δωρίστε τα!

Τα πολλά ρούχα κάνουν τη διαδικασία εύρεσης ενός ρούχου… ειδική αποστολή!

Βγάλτε όλα τα ρούχα εκτός ντουλάπας και επιλέξτε όσα δεν θέλετε ή δεν χρησιμοποιείτε. Ένα καλό κριτήριο για να αποφασίσετε ποια ρούχα θα χαρίσετε, είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν ένα συγκεκριμένο ρούχο το έχετε φορέσει τους τελευταίους 2 μήνες. Αν η απάντηση είναι όχι, μη διστάσετε να το αποχωριστείτε. Αφού καταλήξετε ποια είναι αυτά, διπλώστε τα και βάλτε τα σε μεγάλες σακούλες.

Στην συνέχεια, μπορείτε να απευθυνθείτε στους παρακάτω οργανισμούς για να τα δωρίσετε:

Στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στην οδό Πειραιώς 35, Τηλ: 2105239465 και 2105246516.

Στο Στέκι Μεταναστών Είναι δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων, ανεβαίνετε στον πρώτο όροφο και αφήνετε τα ρούχα σας. Τσαμάδου 50, Τηλ: 2103813928.

Στους Γιατρούς του Κόσμου Μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να δωρίσει τα ρούχα του είναι οι Γιατροί του Κόσμου (αν έχετε και παιδικά ρούχα, ακόμα καλύτερα).Μπορείτε να τους βρείτε  Σαπφούς 12, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου, Τηλ: 2103213150.

Στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες Μπορείτε να χαρίσετε τα ρούχα σας σε όσους πρόσφυγες έχουν ανάγκη, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 210-3320006 & 210-3320027.

Δωρίστε τα ρούχα σας σε κάποιον που τα χρειάζεται!

Σήμερα υπάρχουν και αρκετές ιστοσελίδες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε τα ρούχα σας δωρεάν, με μια αναζήτηση στη Google μπορείτε πολύ εύκολα να τις εντοπίσετε!

 

spirossoulis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα