Τρία βασικά βήματα για πεντακάθαρο μπάνιο

Η υγιεινή του μπάνιου του σπιτιού είναι πολύ σημαντική και το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση και μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθούμε κάθε φορά.

Το μπάνιο αποτελεί έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται και ευδοκιμούν τα μικρόβια ιδιαίτερα λόγω της υγρασίας.

Για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα...

1. Πλακάκια και τοίχοι

Ψεκάστε με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης τα πλακάκια και τους τοίχους και ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας, ρυθμίζοντάς την στο ζεστό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Στη συνέχεια, κλείστε τη βρύση και την πόρτα του μπάνιου και αφήστε τον ατμό και το καθαριστικό να δράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα καθαρό πανάκι.

2. Τουαλέτα

Για να αστράψει η τουαλέτα σας και να απομακρυνθούν τα βατήρια κάντε το εξής: Ρίξτε 1 φλ. μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας, τρίψτε καλά την επιφάνειά της και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι. Γεμίστε το πιγκάλ με χλωρίνη και βυθίστε τη βούρτσα σε αυτό για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε το με κρύο νερό.

3. Νεροχύτης

Ο νεροχύτης εμφανίζει την υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων σε όλο το μπάνιο σας, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και τη λεκάνη της τουαλέτας. Για να τον καθαρίσετε, ρίξτε λίγο λευκό ξίδι στο σιφόνι του νεροχύτη και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για μερικά λεπτά. Έπειτα, περάστε με ένα υγρό αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τη βρύση προκειμένου να εξολοθρεύσετε ακόμα και τα πιο επίμονα μικρόβια.

 

baby

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα