Πώς να φυλακίσετε τη θερμότητα στο σπίτι σας το χειμώνα

Οι κρύες μέρες του χειμώνα έρχονται και αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι είναι να διατηρούν το σπίτι τους ζεστό.

Αν ακολουθήσετε μερικά βήματα από τα παρακάτω μπορείτε να διατηρείτε για περισσότερο τους χώρους ζεστούς και να καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα ή πετρέλαιο.

Αρχικά φροντίστε να κλείνετε καλά όλα τα παράθυρα και να ελέγχετε τα σημεία όπου εμφανίζεται μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας. Αν κάποιο τα κουφώματα μπάζει μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν τις απώλειες ζέστης. Επιπλεόν, όταν αφήνετε το σπίτι να αεριστεί το πρωί καλό είναι να το κάνετε για μικρό χρονικό διάστημα με προτιμότερη την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Αν έχετε βαριές κουρτίνες, καλό είναι να τις ανοίγετε τις ώρες που έχει ήλιο ενώ τα πατζούρια καλό είναι να τα κλείνετε πιο νωρίς απ' ό,τι συνήθως πριν πέσει η θερμοκρασία μετά τη δύση του ηλίου.

Μην ξεχνάτε να σφραγίζετε την εξώπορτα απ' όπου μπαίνει πολύ κρύο, ειδικά από το κάτω μέρος ενώ τα χαλιά σίγουρα θα κρατήσουν σε καλό επίπεδο τη θερμότητα. Τέλος, μην ξεχάτε να κρατάτε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται για να μην δημιουργούνται ρεύματα.

 

baby

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα