Ένας γρήγορος και ασφαλής τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας και το ψάρι

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεπαγώσετε το φαγητό: Μπορείτε να το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο, να το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή να το βάλετε σε νερό. Ποιος από αυτούς είναι γρήγορος και ταυτόχρονα ασφαλής;

Σύμφωνα με τη Σουζάν Έκστεντ, επιστήμονα στο Τμήμα Τροφίμων και Βιοεπιστημών του Τεχνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου στη SP Σουηδία, ο ταχύτερος και ασφαλέστερος τρόπος απόψυξης για το κρέας και το ψάρι είναι η εμβύθιση σε κρύο νερό.

«Είναι κάτι που οι επιστήμονες τροφίμων γνωρίζουν εδώ και καιρό, όμως δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό» αναφέρει η Έκστεντ. Μάλιστα, η ειδικός δεν συνιστά τη συνήθη τακτική αργής απόψυξης εντός του ψυγείου, την οποία υποστηρίζει ο βρετανικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Για να ξεπαγώσετε το κρέας ή το ψάρι, τοποθετήστε το σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και στη συνέχεια βυθίστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό. Όπως εξηγεί η Έκστεντ, το φαγητό θα ξεπαγώσει γρήγορα, καθώς το νερό είναι καλύτερος αγωγός της θερμότητας από τον αέρα. Παράλληλα, η χαμηλή θερμοκρασία του νερού θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Η Έκστεντ κατέληξε ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος απόψυξης έπειτα από πειράματα σε διάφορα τρόφιμα.

 

onmed

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα