Βάσεις 2018: αναλυτικά στοιχεία για κάθε σχολή

Βάσεις 2018: αναλυτικά στοιχεία για κάθε σχολή

Με μια ανατροπή δίνεται οριστικο τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση σε Σχολή ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και των οικογένειων τους, καθώς αντί για την Τρίτη που αναμένονταν, οι βάσεις για την εισαγωγή στην τροιτοβάθμια εκαπίδευση ανακοινώθηκαν τελικώς απο το Υπουργείο Παιδείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακόμη μια "ανατροπή" αποτελεί το γεγονός ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι βάσεις δεν θα αναρτηθούν στα σχολεία με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών, λόγω προσωπικών δεδομένων.

Τα αποτελέσματα με τους εισακτέους θα αναρτηθούν κανονικά στα σχολεία, αλλά με τον κωδικό υποψηφίου και όχι με το όνομα και το επίθετο των ...φοιτητών πλέον, οι οποίοι πέτυχαν στις Πανελλαδικές.

Οι υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να μάθουν τις βάσεις εισαγωγής, αναλυτικά για κάθε Σχολή, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας των προσωπικό τους κωδικό, ώστε να μάθουν σε ποια Σχολή έχουν εισαχθεί.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2016_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016_ΠΑΝΕΛ.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017_ΠΑΝΕΛ.

 Τα συγκριτικά για τις βάσεις 2018

Οι βάσεις συγκριτικά ΕΠΑΛ 2018 και 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΓΕΛ 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΕΠΑΛ 2017

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β' 2016

Οι βάσεις συγκριτικά 2018 και 2017 για την «Επιλογή 10%  ΕΠΑΛ Α' 2016

 Το "ασανσέρ" των βάσεων

Όπως προκύπτει απο τα συγκριτικά στοιχεία, μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών και μικρή άνοδο οι Οικονομικές και οι Σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Στον αντίποδα, πτώση καταγράφηκε στις βάσεις εισαγωγής στις Σχολές Επιστημών Υγείας καθώς και στις Φυσικομαθηματικές, τις Πολυτεχνικές και τις Σχολές Πληροφορικής.

Οι πρώτοι των πρώτων

Με 19.200 μόρια είναι η πρώτη των πρώτων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, στη Δυτική Μακεδονία. Ο λόγος για τη Διαμαντώ Μυλοπούλου, από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, η οποία, πλέον, είναι και επίσημα φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως, άλλωστε, ήταν και ο μεγάλος της στόχος.

Ωστόσο, από την Κοζάνη είναι και η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου, που εισάγεται δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας συγκεντρώσει 19.150 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με την ίδια να δηλώνει ότι «ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα