Αγωνία τέλος. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις

Αγωνία τέλος. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Σημειώνεται πως ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ.

Δεν αφορά όμως τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα