Πανελλαδικές 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά

Πανελλαδικές 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Αρχαία και Μαθηματικά

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και στα Μαθηματικά από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κατανοητά  και αναμενόμενα.

Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκαν οι ενότητες 12 και 13 από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και στο αδίδακτο κείμενο ένα απόσπασμα από  το κείμενο «Αριστοτέλους Ρητορική», Α΄ 1-2 που αφορούσε στη  σχέση ρητορικής και διαλεκτικής.

Η επιλογή του αδίδακτου κειμένου χαρακτηρίζεται πρωτότυπη, μιας και  ο Αριστοτέλης είναι συνδεδεμένος στη σκέψη των υποψηφίων με το διδαγμένο αλλά όχι με το αδίδακτο κείμενο.

Τα θέματα των Μαθηματικών πάλι χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επίλυσή τους.

Για τα μαθηματικά, ο μαθηματικός στο κοινωνικό φροντιστήριο Αθηνών Ηλίας Δημάκος σχολιάζει ότι «ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας επικεντρώθηκε στα τελευταία ερωτήματα για όσους στόχευαν σε έναν πολύ υψηλό βαθμό». Για τον ίδιο, «ο χρόνος επίλυσης ήταν οριακός».

Τα θέματα

 Για τα θέματα των Μαθηματικών των ημερησίων ΓΕΛ 

πατήστε εδώ. 

Για τα θέματα των Μαθηματικών των εσπερινών ΓΕΛ 

πατήστε εδώ. 

Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας 

των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ. 

Για τα θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας 

των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ προτεινόμενες απαντήσεις στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικα από το φροντιστήριο ΆΝΟΔΟΣ

Δείτε προτεινόμενες απαπαντήσεις από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς στα Μαθηματικά 

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα