Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών

Με 4.000 κενά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων.

Όπως πάντως τόνισε στο Αθηναϊκό /Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Θανάσης Κικινής, το φλέγον ζήτημα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή χρονιά δεν γίνονται διορισμοί μονίμων ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΟΕ, φτάνουν τις 7.500 με 8.000.

Η διδασκαλική ομοσπονδία εκφράζει επίσης τη διαφωνία της για τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία, σημειώνοντας ότι ο θεσμός μετατρέπεται σε «μια καθαρά προαιρετική δομή» που σταδιακά θα οδηγηθεί στην απαξίωσή του.

Οι δάσκαλοι ζητούν να γίνουν υποχρεωτικά και τα δύο χρόνια της προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στους είκοσι στο δημοτικό και στους δεκαπέντε στο νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται ότι σήμερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.371 αναπληρωτών για τις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ για τις θέσεις που απομένουν να καλυφθούν πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι αφορούν κυρίως την παράλληλη στήριξη.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των προσλήψεων είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα