Πανελλαδικές: Καταργείται ένα Επιστημονικό Πεδίο. Αλλάζει ο χάρτης του μηχανογραφικού

Καταργείται το Επιστημονικό Πεδίο των Παιδαγωγικών Σχολών έπειτα από αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Τα επιστημονικά πεδία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μειώνονται από πέντε σε τέσσερα, σύμφωνα με την τροπολογία που είναι ενταγμένη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Η τροπολογία με τίτλο «Θέματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» αλλάζει ουσιαστικά τον «χάρτη» του μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές που θα φοιτήσουν από φέτος τον Σεπτέμβριο στη γ' τάξη του λυκείου, δηλαδή από το διδακτικό έτος 2017-2018.

Σύμφωνα με αυτή, τα τμήματα των ΑΕΙ κατατάσσονται πλέον σε τέσσερα Επιστημονικά Πεδία, καθότι καταργείται το Επιστημονικό Πεδίο που αφορά τις Παιδαγωγικές Σχολές. Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανοποίηση αιτήματος της Συνόδου των Πρυτάνεων, αλλά και ομοφωνία της Συνόδου των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων για την άμεση ένταξη των Παιδαγωγικών σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Συνεπώς, τα τέσσερα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας. Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Εξάλλου, με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και υπολογίζεται πλήρως για τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα