Πανελλαδικές εξετάσεις 2017: Πότε ξεκινούν, τι αλλάζει

Λιγότερο από 2 μήνες απομένουν μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών, προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων. Φέτος οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μπουν στη διαδικασία των πανελλαδικών μετά τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις διεκδικώντας 70.726 θέσεις.

Η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει στις 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι βάσεις εισαγωγής επηρεάζονται από τις προσφερόμενες θέσεις, τη δυσκολία των θεμάτων και τις προτιμήσεις των υποψηφίων. Η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές και οι πολυτεχνικές προοιωνίζουν άνοδο των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές.

Στις 9 Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 11 έως τις 26 Μαΐου ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 11 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις στα τέλη Αυγούστου.

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα