Με ηλεκτρονική εξέταση το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του επείγοντος, το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που αφορά «ρυθμίσεις θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την αξιολογική έκθεση, με το νέο σχέδιο νόμου «θεσμοθετείται το σύστημα ηλεκτρονικής εξέτασης για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, βελτιώνεται το σύστημα γραπτών εξετάσεων, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, αλλά και θέματα εύρυθμης λειτουργίας και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος».

Το νομοσχέδιο υπογράφεται κατά σειρά, από τους υπουργούς: Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Ευτυχία Αχτσιόγλου, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Επίσης υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα